Haldensere åpnet dag to

Halden-bandet Self-Entitled fikk æren av å sparke i gang andre dag av årets Tons of Rock. Selv om det var tidlig på dagen, var det en god gjeng som fant veien opp til Huth-scenen.

– Det kom flere enn jeg hadde trodd, sier bassist Vetle Mathias Sæli.
– Det er alltid spennende å være først ut. Da er det liksom opp til oss å sette tonen.

Dette klarte de uten problemer. Trioen leverte en overbevisende konsert, full av både energi, gitarknusing og gode låter.

– Vi er vel først og fremst inspirert av Nirvana og Radiohead, sier vokalist/gitarist Even Johansen.
– Vi har som regel spilt alternativ rock, men i det siste har vi gått stadig mer i retning av grunge punk; blitt litt mer sinna, kan du vel si.

I løpet av konserter beviser guttene at de har god kontroll på både instrumenter og låtskriving. Guttene behersker sjangeren godt, samtidig som de leker seg med mer alternative oppbygninger av låtene, og henter inspirasjon fra andre sjangere. Underveis forteller Johansen blant annet at neste sang drar inspirasjon fra irske folkesanger.
– Så gled dere.

Trioen er vinneren av en konkurranse som ble avholdt på Rockehuset tidligere i år. Konkurransen ble arrangert i regi av Tonehjulet Kräftpest og Hoppla Hesten, og premien var en spillejobb på Tons of Rock. Trioen synes det er stas å få spille på en så stor festival
– Det var jævlig fett, sier Krister Strudahl (trommer). – Det er et veldig proft arrangement. I tillegg er det en utrolig fin scene med fantastisk utsikt over byen. Man blir jo litt patriotisk.

13524120_10208778686922000_2017435548_o

Alle de tre guttene er nettopp ferdig på musikklinja på Risum. Her møttes de og grunnla bandet for snart ett år siden. De mener at studieprogrammet har hatt en viktig påvirkning på bandet.
– Det har betydd utrolig mye for vår musikalske utvikling, både individuelt og som band. Lærerne har gitt oss mye frihet til å drive med det vi har hatt lyst til, og muligheten til å stå på en scene foran et publikum. De har også lært oss mye om det å spille sammen i et band.

Alle tre har et sterkt ønske om å en dag kunne få leve av musikken.
– Vi får se hvordan det går, føyer de til.

Før den tid skal de tre guttene kose seg på festival. Til slutt spør vi dem hva de ser mest frem til.
– Tormods Orgelkvartett. Det blir fett. Også var det utrolig kult å se Black Sabbath i går.


Andre saker om Tons of Rock: 

– Vil vise alle aspektene ved festivalen
– 32 timers reisevei til Tons of Rock
– Midtsommars fra helvete
– Dagen har vært knall
– Dagens outfit: Poncho
– 
Dagens outfit: Hodeplagg

Vil du vite mer om andre arrangementer i Halden? 
Besøk kulturkalenderen på kandusi.no

 

Kommentarer

kommentarer