Dagens Outfit: Hodeplagg

Glem ponchoen; det er en ny trend som herjer på Fredriksten Festning i dag. Hodeplagg er uten tvil det nye store.

Dag to av årets Tons of Rock-festival er et tydelig eksempel på hvor fort trender kommer og går. For nøyaktig et døgn siden krydde festningen av metal-fans i grønne plastikkduker. I dag er det ikke eneste poncho å se. Capser, luer, hatter, tørklær og andre hodeplagg derimot, er det som nå preger størsteparten av festivalgjestene. Jeg tok en prat med noen festival-gjester, og spurte hvorfor de har valgt å bruke hodeplagg. Jeg fikk mange gode svar, og en god del rare blikk.

– Så jeg skal slippe å gre håret, sier haldenseren Jens Petter Wiig.
– Også er det så greit når det regner, sier kameraten hans (som ønsker å være anonym). – Hvis jeg har på caps, slipper jeg jo å ha gele i håret. I går, da det begynte å regne, opplevde jeg nemlig at geleen begynte å renne ned i øynene mine. Jeg måtte stå og tørke gele fra panna under hele Sabbath-konserten.

Uten hodeplagg kan man altså risikere å få hele konsertopplevelser ødelagt, selv når det er snakk om et av tidenes mest legendariske rockeband.
– Også vil man jo ikke se ut som Backstreet Boys når man er på rockekonsert, tilføyer han.

Jeg noterer meg dette, før jeg setter kursen mot merch-bodene.
– Vi har ikke solgt spesielt mange hatter, sier damen i som jobber der. – Ikke noe mer enn vi pleier.

Hodeplagg er altså noe som har vært populært tidligere. Noe folk har funnet i sine egne skap, og tatt på seg før de dro på festival. «Retro», som det heter på fagspråket.

For å forsikre meg om at ponchoen faktisk har mistet så mye popularitet som det ser ut til, tar jeg turen innom mye nye venn Marcus S Olsen i poncho-boden.
– Vi har solgt færre ponsjoer i dag, ja, kan han bekrefte.

– Gjør det deg bitter? Spør jeg.
– Ja, kanskje litt.

Olsen er selv ikledd en grønn caps. Dette er bare fordi det er en del av uniformen, påstår han. Det handler kun om promotering. Han hadde flaks dag; at uniformen hans matchet den nye trenden. Men så spørs det om han er like heldig i morgen.

 

Andre saker om Tons of Rock: 

– Vil vise alle aspektene ved festivalen
– 32 timers reisevei til Tons of Rock
– Midtsommars fra helvete
– Haldensere åpnet dag to
– Dagen har vært knall
– Dagens outfit: Poncho

Vil du vite mer om andre arrangementer i Halden?
Besøk kulturkalenderen på kandusi.no

 

Kommentarer

kommentarer