Dagens Outfit: Poncho

På en festival som Tons of Rock er kleskoden vanligvis preget av sorte klær, band-T-skjorter og buksekjetting. Idet gjestene trekker inn på festivalområdet er det imidlertid et annet antrekk som viser seg å være langt mer populært; Poncho.

Metal-fans har rykte på seg for å være litt ekstra tøffe. Men når skyene blir grå og regnet laver ned, da tar de på seg regntøy, akkurat som vanlige mennesker. Det er derfor en fargerik gjeng som samler seg foran scenen idet det første bandet går på scenen. Selv om man kan få en øye på en og annen Maiden-trøye, er det ingen tvil om at poncho er det som er «in» i kveld. Spesielt de grønne ponchoene ser ut til å gjøre det bra.

Men jeg er ingen mote-ekspert. Jeg velger derfor å oppsøke en som er noe mer habil når det kommer til å uttale seg om mote. En som virkelig kan sin poncho.

– Vi opplevde en voldsom økning i salget ved 18-tiden, sier Marcus S. Olsen, som jobber i poncho-boden under årets festival. – Det var da det begynte å regne, forteller han.

At ponchoen skulle bli en trend, hadde altså ligget litt i luften. Bokstavelig talt.

Jeg spør han hvilken farge som har vært mest populær.

– Grønn er nok den vi har solgt mest av, sier Olsen.

Jeg smiler tilfreds for meg selv. Mote er visst ikke min svakeste side allikevel.

– Vi selger bare grønne, legger han til.

Før jeg rekker å spørre om noe mer, blir intervjuet avbrutt. Elleville kunder presser meg bort, og kaster seg over de grønne ponchoene. Alle vil være med på trenden. Maiden-skjorta er ut, ponchoen er det eneste som gjelder. Olsen fortsetter å selge. Det må han gjøre helt til det slutter å regne, eller til samtlige festivalgjester går kledd i ponchoer.

Andre saker om Tons of Rock: 

– Vil vise alle aspektene ved festivalen
– 32 timers reisevei til Tons of Rock
– Midtsommars fra helvete
– Haldensere åpnet dag to
– Dagen har vært knall 
– 
Dagens outfit: Hodeplagg

Vil du vite mer om andre arrangementer i Halden? 
Besøk kulturkalenderen på kandusi.no

Kommentarer

kommentarer