«Midtsommars från helvete»

Huth scene gikk torsdag av stabelen for tredje året på rad. Hele veien har scenen vært et samarbeidsprosjekt mellom kulturorganisasjonene Tonehjulet Kräftpest og Hoppla Hesten, samt Rockehuset og Tons of Rock. Nytt i år var at scenen ble innlemmet i det offisielle programmet, og at bookingen av scenen ble delt 50/50 mellom Tons of Rock og de frivillige organisasjonene. Scenen var i år derfor større, og med trekkplastre som MGLA, Hedvig Mollestad Trio og Nekromantheon. Samtidig var den lokale profilen bevart, og scenen er et utmerket sted for unge og lovende band å starte sin karriere.

På torsdag spilte de lokale bandene Blodstrupmoen og Buzzdriver med Bodøbandet Pil & Bue som trekkplaster sist på kvelden. Tonehjulet Kräftpest og Hoppla Hesten hadde stått for pynting av området, med temaet «midtsommars från helvete». Vi snakker spraymala blondeduker, anarkikranser av bjørkekvist, og Skagenmalerier med hodeskaller. På området er det en egen bar, merchbod med lokale utgivelser, gratis ladestasjon, og et veldig avslappet område man kan sitte og nyte en øl samtidig som man ser utover byens fineste utsikt.

Blodstrupmoen
Blodstrupmoen er et lokalt band fra Fredrikstad, som den siste tiden har fått mye oppmerksomhet. Bandet har blant annet blitt booket inn til å spille på Slottsfjell, blitt trukket frem i platesjappa Tigers magasin Bransjevelter, og ikke minst nettopp gitt ut sitt debutalbum. Heldigvis rakk vinylen å komme før festivalstart, og bandet hadde med seg en bunke vinyl til et eksklusivt forhåndssalg på merchboden oppe på Huth.

Blodstrupmoen åpnet både Huth scene og hele festivalen. Bandet spiller såkalt «blackgaze», en blanding mellom black metal og 90-tallets alternative rock. P3 Urørt kalte det så passende for «stemningsfull black metal i dur». Bandet leverte varene, og det var en utrolig hardtslående og stemningsfull konsert. På tross av regn hadde mange mennesker funnet veien opp på toppen av fjellet.

Buzzdriver
Buzzdriver er det andre lokale bandet denne dagen, også fra Fredrikstad. Bandet er bestående av medlemmer fra bandene Blodstrupmoen, HRPS og Elmon, og de kalte seg ganske upassende men morsomt nok for «en lokal supergruppe». Bandet er ganske nyoppstartet, og konsertene de har hatt kan kanskje telles på en hånd. Dette var kanskje det ferskeste bandet på hele festivalen.

Bandet gikk på scenen ikledd Hawaiiskjorter og solbriller med låten «Oakie From Muskogee» av Merl Haggard. Publikum hadde ingen anelse om hva de skulle forvente seg. Det viste seg å bli et herlig skranglete show inspirert av det beste 90-tallet hadde å by på innen alternativ rock. Hele showet toppet seg da bassist og frontmann trakk en seljefløyte opp av buksesmekken, for så å spille en seljefløytesolo.

Pil & Bue
Pil & Bue er en duo fra Bodø som spiller en blanding av 90-tallets shoegaze, rock og prog. De har holdt på i tre år, og slapp i januar i år sitt andre album. Bandet har begynt å bli et husholdsnavn med flere store konserter. De spiller gjennom festivalsommeren, for så å avslutte den med en Nord-Norge-turné.

Bandet var en perfekt avslutning på Huth scene. Bandet sementerte hele det 90-talls preget som var et gjennomgående tema denne dagen. Selv om de bare var to, låt det massivt. Hvis du lukket øynene hadde man nok ikke trodd at de var en duo. En eksplosiv trommeslager, og med noen helt fantastiske riff. Pil & Bue bergtok alle i publikum som hadde tatt turen.

Alt i alt var det en godt gjennomført dag, og på tross av regn var det mange publikummere på fjellet som nøt bandene, området og ikke minst utsikten.

Teksten er levert av Jørgen Skontorp, Hoppla Hesten/Tonehjulet Kräftpest.

Kommentarer

kommentarer