Musikkfest i Kulturkvartalet

Lørdag kveld var det musikkfest i Kulturkvartalet! Først Folk i Halden foran Kulturhuset, og så releasefest for Mallrats inne på Aladdin scene etterpå. 

Lørdag kveld ble Kulturkvartalet gjort om til Konsertkvartalet, med scene i Teatergata og festivalstemning på plassen foran Kulturhuset. Bydelsfestivalen Folk i Halden skulle egentlig holde hus på Brattlibanen som i fjor, men store grushauger gjorde festivalavvikling umulig i nabolaget. Dermed ble hele kalaset flytta til Kulturkvartalet, og samkjørt med Mallrats’ releaseparty på Aladdin scene. For en musikkfest!

Upåklagelig service på Folk i Halden. Foto: Ellen Midtfjeld.
Festivalstemning på plassen! Foto: Ellen Midtfjeld.

Folk i Halden- medarrangør Halvor Diesen åpnet festivalen, og introduserte festivalens første band ut: Huma Luma!

Huma Luma. Karoline Stenberg Henriksen og Thor Andreas Murtnes. Foto: Veronica van Groningen.
Benjamin Rø Haavelsrud, Henry Solstrand og Alfred Rø Haavelsrud. Foto: Veronica van Groningen.

Huma Luma har ikke spilt så mye sammen det siste halvåret, men jeg vil nå påstå at de hoppa ganske så greit opp på hesten igjen; samspilte og tighte. Bandets melodiøse og fengende indierock gjør seg dessuten strålende i sommervarmen, det blir deilig og upbeat festivalstemning på plassen. Folk finner seg en skyggeplass på en benk, og kjøler seg med ned med en øl og nikker i takt med musikken. Huma Luma stakkars, steker i kveldssola som sniker seg over Rødsfjellet og inn i Teatergata, men de spiller ufortrødent på.

Alfred trommer bra! Foto: Veronica van Groningen.

Flere festivalgjengere kommer slentrende til når kvelden siger på, og stemningen har steget betraktelig på «Diesens plass» når Huma Luma har jazza opp våre solvarme og daffe feriekropper. Da passer det ganske så fint at Mandalai Lamas står for tur. Uten dikkedarer kjører sekstetten i gang, det er fullt øs og en helt vanvittig energi fra første strofe.

Mandalai Lamas. Foto: Veronica van Groningen.

For et liveband, rockefotrykkende i såpass stor grad at noen bare må opp fra benkene og danse.

Vokalist Håvard Dahle gir jernet. Foto: Veronica van Groningen.
Espen Holtan er en av arrangørene bak Folk i Halden, men i år må han nøye seg med å ha overoppsyn fra sidelinja. Grunnet knekt ankel. Foto: Ellen Midtfjeld.
God stemning på festival! Foto: Ellen Midtfjeld.

Mandalai har jaga oss opp i femte gir, og nå blir det en liten pause på scenen foran Kulturkvartalet. Nå begynner nemlig festen inne på Aladdin, der Rockehus-rockebandet L I A R skal varme opp publikum før Mallrats’ releasefest klokka 23. Og jøje meg altså, rockebyen Haldens fremtid er i særs gode hender, ingen grunn til å stresse for manglende tilsig på nye band. L I A R har kontroll på sakene, og disse gutta mener det. Det er helt rått!

L I A R: Lucas, Ivan, Albert og Ravn. Her foran; Ravn, Ivan og Albert. Lucas sitter bak på scenen i mørket og trommer. Foto: Veronica van Groningen.
Foto: Veronica van Groningen.
Foto: Veronica van Groningen.

Når folk sildrer ut fra Aladdin og tilbake inn på plassen foran Kulturhuset etter av L I A R har gått av, står Aiming for Enrike klare på scenen.

Foto: Veronica van Groningen.

Aiming for Enrike har turnert verden rundt, og det er rett og slett ganske så eksklusivt å få oppleve dem på en liten scene i Teatergata i Halden. Kulturkvartalet eksploderer i høyenergisk og støyete fuzzpop. Måkene skriker til fra takene og tror det er Ragnarok, og folk stimer sammen foran scenen for å danse og digge. Vanvittig bra!

Foto: Tobias Ørnes Andersen. Veronica van Groningen.
Foto: Simen Følstad Nilsen. Veronica van Groningen.
Foto: Veronica van Groningen.

Inne på Aladdin venter kveldens store slippfest på publikummerne som nå har begynt å fylle opp moshpiten på Aladdin. For det første; for en kul scene Aladdin har blitt! En gave til byen. Og Mallrats serverer sin støyete og røffe poprock foran et entusiastisk publikum. Bandet leverer med glans med Andreas Buckholm i front. Andreas kan virkelig dra på med rockevokalen, han har en underlig evne til å lyde både lazy og nedpå, men raggete og høyenergisk samtidig. Kult!

Foto: Veronica van Groningen.
Foto: Veronica van Groningen.
Andreas Buckholm. Foto: Veronica van Groningen.

Vil du høre Mallrats nye skive kanskje? Den ble sluppet på Spotify i dag:

 

Vil du lese om de andre Folk i Halden-festivalene i sommer?

Det kan du gjøre her:

Folk i Halden på Ystehede

Folk i Halden på Hov

 

 

 

Kommentarer

kommentarer