Folk i Halden på Hov

Tekst: Cecilie Faugstadmo Berg
Foto: Veronica van Groningen

Atter en gang inviterte Folk i Halden oss inn i nabolaget, inn der ikke så mye annet vanligvis skjer enn det hverdagslige, og det vante liv går sin gang. Nabolaget blir bedt med ut, og flere kommer til. Liv og røre skapes gjennom sommerkvelden og det hverdagslige byttes ut med artister, rock og feststemning.

Espen Holtan og Magne Rekstad innviet kvelden, og denne gangen ble laget, ved en eventuell evakuering, invitert til nabohuset for en dram. Nabolagsfølelsen blir opprettholdt her også.

Omar Østli med sitt band ”1750 Halden”  er første band ut. Åsmund Solli(trommer), Lars Ivar Borg (bass), Markus Berntzen (gitar) og Marius Rekstad (keyboard) og Omar (vokal) står på scenen i strålende sol. Omar forteller at man har et valg. Man kan velge å vanne sin mørke eller sin lyse side, og hva passer ikke bedre da enn at han står der i strålende sol og anbefaler oss om å nære den lyse siden, se positivt på livet og nyte sol, sommer og festivaler?

«1750 Halden»; for noen musikere! Undertegnede er ingen musikkjournalist, men til og med jeg hører at dette er sjukt bra! Fy søren, så heldig Halden er, som har slike perler av noen artister! Sanger som «Dumme mann», «Ville veier» og «Et lite lys»  fikk publikum i stemning. Dette var så kult!

Markus Berntzen!

Thrond Asker, mannen, myten og legenden. Mannen med en skikkelig karakteristisk rå vokal står på scenen i det han kaller en «fluffy genser», eller en blondebluse, cowboy-hatt og svarte bukser.

Thrond Asker i fluffy skjorte!

Sammen  med bandet som består av Marius Rekstad, Åsmund Solli, Terje Støldal, Mads Husvik, Nils Tempo Olsen – og det eneste feminine innslaget denne kvelden, Celine Østli Andersen – presenterte Asker bl.a melankolske og dunkle låter. Haldens svar på Nancy Sinatra, altså Celine Østli Andersen, sang flere låter, som bl.a «Run Roy run» (fritt oversatt av Asker).  


Da tempoet økte ble en spesiell gjesteartist ønsket velkommen, nemlig Tage Husvik.
Denne flinke gutten håndterte instrumentene lekent og med innlevelse. Totalt sett, trivselen på scenen var stor, og dette smittet over på «nabolaget». Nabolaget nyter, danser og synger med på «Walk all over you».

De som skulle sette et energisk punktum for denne fine festivalkvelden var Boogietraps. At alder kun er et tall og at voksne gutter også har krutt blir bekreftet. Steike, som de kan rocke! Taket løfter seg ikke, men det er ene og alene fordi vi er i friluft.  For et liv!

Ole Magnum Olsen rocket på bordet ute hos publikum og kvelden ble avsluttet med flere av kveldens artister på scenen.

Takk, atter en gang, Folk i Halden! Takk for en knall festivalkveld! Vi storkoste oss, og om jeg kan komme med et lite ønske og mulig en liten fakkel – flere jenter på scenen!

 

 

 

 

 

Kommentarer

kommentarer