Blåseensemblets store familiedag

Lørdag inviterte Blåseensemblet til en storstilt familiedag på Kulturhuset, med alt fra figurteater og trommelek til tubakasting og musikalsk improvisasjon for store og små. 

Når Blåseensemblet gjør ting, så gjør de det aldri halvveis. Så når de inviterer til familiedag på Kulturhuset, fordeler de sine dyktige musikerne på tre etasjer, og byr på gjennomtenkt og helstøpt musikalsk moro for hele familien. Og mange haldensere valgte Blåseensemblet over stranda lørdag, varmen til tross! Det var fullt på de fleste forestillinger!

Asgeir Borgemoen er en kar som både voksne og barn har stor glede av, og dessuten en underholder av rang. Asgeir og et knippe musikere fra ensemblet bød på eminent sanglek i husets første etasje. I sin magiske sangboks av tre fant Asgeir mange kjente barnesanger, og han fikk med seg både barn og voksne på klapping og sang.

Alle opp og hopp for «hode skulder kne og tå!».

Oppi sangboksen fant Asgeir både Lille Petter edderkopp, Baby Shark og Jeg gikk en tur på stien. Og hvilken sang er dette mon tro:

Kulturhusets kjeller var for anledningen gjort om til et halvskummelt Tubalubarium, et slags halloweenaktig og helsprøtt vandreteater med tubaist Roger Fjeldet og trombonist Tarjei Grimsby som gale og morsomme professorer i front. Først blir hele forsamlingen ledet inn i operasjonsstua, der doktorene hektisk men forgjeves prøver å redde en tuba.

Christina Brynildsen i Dnbe’s markedsavdeling ønsker velkommen til Tubalurium!

Lattervekkende tubadoktorer med høy hårføring på ferde i operasjonssalen. Kan vi anta at tubaen lider av tubarkulose?

Men akk, dessverre sto ikke tubaen til å redde! Begravelse og sørgemarsj fulgte. Tubaist Roger må forlate bisettelsen, følelsene tok rett og slett overhånd.

Ett minutts stillhet for Tuba.

Heldigvis ble det lettere stemning i kjelleren etterpå, for nå fulgte promparium med obligatorisk promping, instrument minimering- og forstørring, og dessuten trombone-race med påfølgende premieutdeling.

Tarjei vant førstepremien i tromboneracet.

I andre etasje hadde Blåseensemblets perkusjonist André Fjørtoft rigget seg til i speilsalen med trommeinstrumenter av mange, mange slag, her ble det skapt rytmer med alt fra bildeler til metallbunnen i take away-esker til pizza.

André Fjørtoft var rytmesjef i speilsalen!

Barna tok oppdraget på det største alvor, og bidro til svingende rytmer i speilsalen, det gikk så rockeføttene trampet bortetter langs veggene. Vi voksne klappet med så godt vi kunne.

Etter Andrés trommelek i andre etasje, var det klart for andre visning av Pianostredet Figurteaters forestilling om Rottefangeren i Hameln – akkompagnert av fire blåsere fra ensemblet naturligvis. Historien fortelles via elegant skyggeteater, nydelig musikk og figurteater, med Pianostredets flotte kulisser som scene.

Etter at rottefangeren hadde spilt alle de triste barna ut av Hameln og fått sin hevn over den gjerrige borgermesteren, var det klart for lystelig improvisasjon i naborommet. Der sto saksofonist Kristin Haagensen klar til å ta i mot musikere til sin improvisasjon-session.

Kristin Hågensen: uten saksofon denne gangen.

Barna på gulvet skulle være med og improvisere musikk til en Chaplin-film! Blåseensemblets musikere sto i ring rundt barna på gulvet, og barna sto for perk til filmmusikken. Resultatet ble noe å skrive hjem om.

Tor-Egill Hansen på bassklarinett!

Blåseensemblet imponerer som vanlig, dette var en utrolig flott familiedag med fine opplevelser for både voksne og barn. Og det er så fint å få gå på barnearrangementer som også er morsomme for voksne! Dessuten er det fint at barna får servert skikkelig kvalitet, det fortjener de jo. Eller hva?

Bra jobba Blåseensemblet, dette vil vi ha mer av!

 

 

 

 

 

Kommentarer

kommentarer