Dvorak og sigøynermelodier på Fredrikshalds teater

Kammerfest i Østfold er i gang! Onsdag byr festivalen på konserten By og land – hand i hand på Fredrikshalds teater.

Kammerfest i Østfold tjuvstarta med en nydelig intimkonsert med saxofonkvartetten NoXaS på Knardal gård lørdag kveld. Les mer om saxofonkonserten her. Kammerfestgeneral Knut Henriksen var svært fornøyd med konserten.

–  Først og fremst er vi veldig glade for at vi får lov til å holde konserter på Knardal gård, sier Knut Henriksen. Det er så fin atmosfære for den type musikk der oppe, og det blir en flott helhetsopplevelse. Vi er veldig fornøyde med konserten, det ble en utrolig fin kveld. Her fikk vi musikk som ikke er dagligdags for alle i publikum, og som utfordrer oss litt både når det kommer til følelser, lyd og rytmikk. Det er annerledes, og krever litt av lytteren, men jeg synes jo det er veldig spennende å bli utfordra på den måten.

Førstkommende onsdag kommer Østfold Serenadeensemble og Tango på Tvers til Fredrikshalds teater med konserten By og land – hand i hand. Østfold Serenadeensemble er et ganske så nystartet blåseensemble, hvorav hele seks av ni musikere kommer fra Østfold. Haldenser Mona Bråthen Henriksen er en av ensemblets klarinettister! I fjor gjestet Østfold Serenadeensemble blant annet Vannvogna, der de vakkert forente Bellmans viser og Mozarts operaer med operasanger Trond Gudevold i front. Les om den konserten her. Onsdag stiller Østfold Serenadeensemble med åtte blåsere på scenen, og for anledningen har de med seg både cellist og en kontrabassist.

Østfold Serenadeensemble. Foto: Trond Gudevold.

-Det blir spennende å høre disse to ensemblene spille sammen på scenen, sier Knut. Østfold Serenadeensemble skal spille «Serenade for blåsere» av Dvorak med cello og kontrabass. Tango på Tvers skal spille og synge slaviske folkemelodier. Vokalisten i Tango på Tvers Signe Sannem Lund er en flott artist på scenen, det blir en sterk opplevelse! Til slutt skal begge ensemblene på scenen og spille Dvoraks sigøynersanger; «Sanger min mor lærte meg».

Tango på Tvers gjestet Knardal gård på Kammerfest i Østfold i fjor, og bød på en flott huskonsert i gårdens havestue. Ensemblet består av gitarvirtuos Sven Lundestad, fløytist Christine Møklegaard og den trekkspillspillende sopranen Signe Sannem Lund. Sammen spiller de feiende flott. Les mer om konserten de holdt på Knardal gård i 2018 her.

Tango på Tvers på Knardal gård under Kammerfest i Østfold i fjor. Foto: Ellen Midtfjeld.

Knut gleder seg til Dvorak og slaviske folketoner på Fredrikshalds teater.

-Jeg synes alltid det å oppleve levende musikk gir en helt annen opplevelse enn å lytte til radio og plate. Det å møte musikere face to face er en smaksforsterker til musikken! Slavisk musikk er også veldig flott. Jeg tror at den slaviske musikken er så tiltalende for oss mennesker fordi det er så mye melankoli i den. Og vi mennesker har jo en hang til melankoli. Det er også en del humor i denne musikken, det er bare det at melankolien ligger og lusker i bakgrunnen hele tiden.

Onsdag 4. september altså dere, By og land – hand i hand på Fredrikshalds teater klokken 19.00! Billetter får du kjøpt her.

Kammerfest i Østfold har flere spennende konserter på agendaen i uka som kommer! Sjekk ut programmet deres på Facebook. 

Kommentarer

kommentarer