Tips til helgen

Denne helgen kan du gå på historiske omvisninger, James Bond-premiere på Halden Kino, teater og diverse utstillinger – og ikke minst på CC Cowboys-konsert i kultursalen!

Fredag:

Har du lyst til å nyte spennende og vakker fotokunst, kan du ta deg en tur på Bjørn Edvard Fasts Utstilling av gatefoto i Rosenlundsalen på Konservativen mellom 12 og 17. Her er det mye fint å se på!

Hvis du vil fylle fredagskvelden med litt god gammeldags spion-action, kan du jo ta deg en tur på premieren på den ferskeste James Bond-filmen No Time to Die på Halden kino. Folket på kinoen har pyntet både seg og kinoen for anledningen, så spørsmålet er: kommer du?

Sist, men absolutt ikke minst, så kan du ta turen til sydsiden og høre en av de fire store spille på Brygga kultursal. Dit kommer nemlig CC Cowboys for å rocke opp byen klokka sju!

Lørdag:

Bjørn Edvard Fast har åpen fotoutstilling også på lørdag mellom 12 og 17.

Er du og familien interessert i historie? På lørdag arrangerer Halden turist Familieguiding på Fredriksten festning. Guidene går av gårde på sine runder klokken 12.30 og klokken 14.

Kunstgården i gågata kan du se søskenparet Thomas Vesterdal Weels og Katrine Weel Olsens kunst i galleriet. Utstillingen er åpen mellom 11 og 16.

Har du barn som er glad i å lage ting med tekstiler? På Rød Herregård kan du være med på Tekstilverksted i herregårdens flotte kjøkken med flinke Sara Emilie Nygaard fra klokken 13.30 til 14.30. Opplegget passer best for barn fra 6 og oppover. Og så er jo Herregårdskaféen faktisk åpen. Jeg bare nevner det.

Dessuten kan du gå på Omvisning på Rød Herregård på lørdag! Omvisningene starter 12, 13 og 15.

Sara Emilie Nygaard viser frem tekstilkunst hun har laget på tekstilverkstedet!

Har du forresten fått med deg at du kan gå på digitalguidet tur på Fredriksten festning? Rundt hele festningen er det satt opp 33 punkter der du kan få historiske fakta – via telefonen! På hvert punkt er det en QR-kode du kan scanne med mobilen, og så får du rett og slett en liten historiesnutt om stedet du står på. Alltid åpen, helt gratis, og en finfin familieaktivitet! På lørdag og søndag er dessuten Den Gamle Kommandant åpen, så der kan man hvile beina og spise noe godt etter en historisk gåtur!

På kvelden blir det seriøst teater på festningen når Veslefrikk Kulturverksted setter opp Anne Frank på Øvre Magasin! Ungdommene i Masken har laget en spennende monologforestilling basert på den kjente dagboken til Anne Frank. Forestillingen starter klokka sju.

Har du lyst på en skikkelig fest, nå som koronarestriksjonene er borte? Ta på deg tyrolerhatten og dra på Oktoberfest på Sponvika Vertshus da vel! Det blir svineknoke, Dirndl og øl i seidler fra klokka 18 og ut i de små timer!

Søndag:

Søndag blir siste sjanse til å se Bjørn Edvard Fasts gatefotoutstilling i Rosenlundsalen. Utstillingen er åpen mellom 12 og 17.

Det er Omvisninger på Rød Herregård også på søndag! Også i dag vil det være omvisninger klokken 12, 13 og 15.

Det blir Tekstilverkstedet i kjøkkenet med Sara på søndag også! Og Herregårdskafeen er åpen på søndager, bare så det er sagt.

Ny spennende utstilling i Svenskegata på gang! Klokka 19 på søndag åpner True Solvang Vevatne utstilling på H.E.K.S i Svenskegata. Åpningen akkompagneres av Hay Nguyen Dinh’s hardtslående enmannsversjon av sitt band Next Life. Det blir bråkete, og det blir gøy!

Klokka sju er det også en ny Anne Frank-forestilling på Øvre Magasin med ungdommene fra Veslefrikk. Siste sjanse!

Bra gjørehelg dette vel? Ut og gjørra!

Kommentarer

kommentarer