Tips til helgen

Karolinerne har pakket ned teltene sine og dratt, men det skjer ting i Halden denne helgen også. Bare ser her:

På fredag går det relativt rolig for seg i Halden by, men det er bare fordi det lades opp til helgens happenings! For å lade opp kan du kanskje gå og se kvinnebedåreren Rune Rudberg synge og spille på Kongens Brygge? Rune går på scenen klokka åtte, og holder koken frem til elleve. Eventuelt kan du hive deg med på Ræggeparty på Dickens, her kan du være med og bestemme kveldens musikk mens du rægger.

Lørdag

Du skal jobbe ganske hardt for å få med deg alt som skjer i Halden på lørdag, men det går jo an å prøve! Første arrangement ut på lørdag er Barnas Verdensdager, de starter sitt program allerede klokken kvart på elleve. Da starter festivalen med korpsmusikk på Torget, og et kvarter senere går paraden opp til kulturkvartalet. Der skal det bli konserter, dans, leker, foredrag, mat og underholdning helt fram til klokka fem. Og alt er gratis!

På Galleri Rød blir det vernissasje for haldenkunstner Per-André Nielsens salgsutstilling Vemod klokken 12. Utstillingen er åpen fra 12 – 16 både lørdag og søndag.

Ute på Prestebakke er det duket for det tradisjonelle Sommerstevnet i helgen. Her blir det marked, musikk og underholdning. Det blir også god mat, loppemarked og mye annet gøy. Sommerstevnet åpner klokka 12 og holder åpent til 17.

I kveldinga blir det øl, øl og mere øl på Høna. Da er det igjen klart for Ølsmaking nede i den hyggelige kjelleren på Mikrobryggeriet, og her skal prates om og smakes på øl mellom 18 og 20. Er du Leonard Bernstein-fan, bør du kanskje heller prioritere Brygga kultursal denne lørdagskvelden, for der skal Blåseensemblet hylle musikal-legenden med en totimers konsert. Den starter klokka sju.

Trombonist Nils Landgren skal hylle Bernstein med Blåseensemblet lørdag kveld. Foto. ACT Music.

Klokka sju går også Veslefrikks vandreteater Et sensommernattseventyr av gårde i Rød Herregårds parkanlegg. Ta med deg barna og bli med inn i parken og skogen rundt herregården for å løse mysteriet om den forsvunnede prinsesse Gulltopp!

Klokka ti går Deep Purple tribute-bandet Emerald Lies på scenen på Dickens. Emerald Lies skal rocke Dickenskjelleren med Deep Purple-perler frem til midnatt.

Søndag

På søndag kan du være friskus og gå tur på Karl XIIs vei med Tistedalen Friluftslag. De går fra Bråtane i Skauskroken og følger Karl XIIs vei frem til Prestebakke. Målet for turen er Sensommerstevnet på Prestebakke, som har åpent frem til fem på søndag.

Barnas Turlag skal også ut i skogen på søndag, da arrangerer de nemlig den store Kom deg ut-dagen sammen med Den Norske Turistforening ved Ertehytta. Oppmøte ved skianlegget klokka 12!

Rød Herregård har de omvisninger hver søndag ut september, og denne søndagen er intet unntak. Det er omvisninger i huset klokka 11 og 14, og omvisning i hageanlegget klokka 12.30. Og når du først er i nabolaget kan du jo ta en kikk innom Per-André Nielsens utstilling Vemod. Den er åpen mellom 12 og 16. Herregårdskaféen er også åpen i dette tidsrommet.

Søndag kveld blir det danseforestilling i kultursalen med Dans i 4 dimensjoner. Ti profesjonelle dansere og nitten dansere fra Østfold dansekompani skal vise verkene til fire koreografer.

Ha en god gjørehelg!

Kommentarer

kommentarer