Laster Hendelser

« All Hendelser

  • Beklager. Denne hendelse har allerede funnet sted.

Some other time: Nils Landgrens hyllest til Leonard Bernstein

1 september, 2018 kl. 19:00 - 21:00

I anledning Leonard Bernsteins 100 årsmarkering presenterer vi stolt Nils Landgrens hyllestkonsert “Some Other Time” med den svenske jazzsangerinnen Viktoria Tolstoy.

– Jeg har alltid vært fan av Bernstein. Som musiker, dirigent, komponist og rett og slett som person. Hans musikk er unik og måten han skrev på er så karakteristisk, emosjonell og alltid så menneskelig, sier Nils Landgren.

Konserten skildrer hele Bernsteins eventyrlige karriere, fra hans første musikal On the town (1944) som ble legendarisk i det den ble filmatisert med Gene Kelly og Frank Sinatra. Some other time stråler i sin tvetydighet; både nostalgisk og futuristisk i sin form. Vidunderlige A quiet girl – uforklarlig ‘glemt’ i en årrekke – har fått nye klangfarger ala Landgren, i likhet med A simple song fra Bersteins ablum «Mass» (1971). Sentralt står selvsagt høydepunktene fra «West Side Story», fra overtyren America via Maria og Cool til udødelige Somewhere.

Plateprosjektet Some Other Time skulle vise seg å bli det mest komplekse trombonist Nils Landgren noen sinne skulle gjøre. Av mange er det også hyllet som et av hans absolutte karrieremessige høydepunkt. Den varme hyllesten krevde en rekke rekognoseringsturer til New York, i jakten på det rette orkesteret, den rette arrangøren og vokalisten som ville gi hyllesten ”the autentic New York vibe”; hvilket ble mesterlig besørget av arrangør Vince Mendoza, Bochumer Symphoniker, Janis Siegel og Nils Landgren selv.

Den autentiske skandinaviske viben har han imidlertid funnet i Det Norske Blåseensemble og jazzsangerinnen Viktoria Tolstoy. Sistnevnte har flere ganger toppet de svenske listene med sin musikk og har samarbeidet med Nils Landgren i en årrekke – blant annet om flere CD-utgivelser.

MEDVIRKENDE

Det Norske Blåseensemble

Nils Landgren – leder/trombone/vokal
Viktoria Tolstoy – vokal

OM LEONARD BERNSTEIN

Leonard Bernstein ble født 25. august 1918 i Lawrence, Massachusetts og var sønn av jødiske immigranter fra Ukraina. Tross farens protester mot den unge guttens enorme musikkinteresse, fikk han sitt første piano som niåring. “I remember touching it … It was my contact with life, with God”, sa Bernstein selv.

Den amerikanske komponisten, dirigenten, pianisten og formidleren skulle etterlate seg en formidabel musikalsk arv da han døde i New York i 1990. Med musikalen West Side Story (1957) skapte han en enorm verdenssuksess og mange av hans øvrige verker er blitt standardrepertoar. Som dirigent var Bernstein en av de mest berømte i det 20. århundre.

Foto: ACT Music.

Del artikkelen:

Detaljer

Dato:
1 september, 2018
Tid
19:00 - 21:00
Hendelse Kategori:
Hjemmeside:
https://www.facebook.com/events/1766204550139412/

Arrangør

Det Norske Blåseensemble
Telefon:
95 30 85 00
Hjemmeside:
http://dnbe.no/

Sted

Brygga kultursal
Tollbugata 4
Halden, Østfold 1776 Norge
+ Google Map
Telefon:
41 75 39 00
Hjemmeside:
www.bryggakultursal.no