T(h)or med Hammeren

Ordføreren er en hyggelig fyr men når han blir utfordra på politikken som blir ført, blir han like arg som navnebroren i den norrøne mytologien. Krangelen med AP vil nok fortsette helt fram til valget , men dersom tidligere skyld skal prege debatten, er det trolig fordi andre forhold ikke tåler dagens lys.

Underskuddet fra flere år tilbake er nedbetalt men Ordføreren er fortsatt oppsatt på stramme tøyler. Det som burde bekymre han mest er han imidlertid minst opptatt av, nemlig pengesluket og prestisjeprosjektet på Os. Her har Ordføreren og Høyre gått i tospann med AP om en gjeldsoppbygging som vi ikke har sett maken til i vår tid. Renter og avdrag fra denne investeringen vil alene trekke ut titalls millioner kr fra nødvendig oppgaver innenfor velferd og oppvekst. Det blir ikke bedre når Ordførerens eget regjeringsparti samtidig spenner beina for kommunens handlefrihet ved å stramme inn på kommunens inntektsmuligheter (mindre statlige overføringer, lavere skatte -og verditakst på eiendom ) og øke kommunens utgifter (kortere avdragstid på lån, avkortning av Arbeidsavklaringspenger).

Os prosjektet og gjelda som følger av dette bør være en mer aktuell valgsak enn fortidens feilsteg. Hvordan velferdsoppgavene skal løses framover er dessuten svært mye viktigere for dem dette gjelder enn den gjentagende AP/Høyre kranglingen om fortida.

Jan-Erik Andersen

Kommunestyrerepresentant for Rødt

 

Her er rekken med innlegg i debatten som har gått mellom Ap og Høyre. Debatten startet med dette innlegget, som ordføreren skrev etter å ha overhørt Laupsas 1.mai-tale i forrige uke:

Aps mangel på økonomiforståelse

Høyre vil ha all ære og intet ansvar

Svar til Linn Laupsa

Edquist vil bare snakke om fortida

Svar til Linn Laupsa

 

 

 

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer