Mork spiller på Reis

Lørdag 11. mai blir det mørkt på Reis. Da kommer nemlig Mork til byen for å spille fra sin siste plate Det Svarte Juv.

Det Svarte Juv er Morks fjerde fullengder. For vokalist og låtskriver Thomas Eriksen er plata ganske personlig.

-Plata er noe spesiell for meg, forteller Thomas, da den ble skapt og innspilt under en mørk og livsforandrende periode for meg. De siste to årene har jeg mistet tre familiemedlemmer, inkludert min egen far, hatt sykdom ramme min gjenværende familie, samlivsbrudd og alt annet som medfølger slike hendelser. «Det Svarte Juv» er en mørk plate på mange måter. Det har vært en tøff tid men jeg er veldig stolt over mitt arbeide og lettet av å endelig få den ut.

Mork har et stort publikum i utlandet, og plata er utgitt på Peaceville Records med internasjonal distribusjon og markedsføring. Slippturnéen for plata inkluderer dermed stopp som Las Vegas, San Diego og Los Angeles, i tillegg til at bandet også skal spille flere steder i Norge.

-Utover dette er det fler konserter under planlegging, forteller Thomas, blant annet i Bulgaria, England, Sør-Amerika og muligens Japan. Vi blir også å se på Imperium-festivalen i Halden i juli.

Da Mork slapp singelen I Flammens Favn i april fulgte det med en musikkvideo også.

-Musikkvideoen vi slapp i forbindelse med singelen «I Flammens Favn» ble filmet over en helg på Vannvogna. Filming og redigering er takket være Oslo-baserte Gray Gull Productions og en Amerikaner som hjelp til med spesialeffekter. Takk går også ut til Rockehuset og Aktivitetshuset for lån av svart filt. Endelig fikk jeg også bruk for røykmaskinen min, hehe.

Forrige fredag lanserte Mork sitt eget øl i Halden: Mork Gravøl. Ølet er produsert av haldenser Kjetil Johnsen på Grünerløkka Brygghus. Mork hadde øl-lansering med gjennomlytting av den nye plata på Siste Reis forrige helg.

-Mork Gravøl er en irsk stout med chili, forteller Thomas. Ølet hadde den egentlige slippfesten på Kniven Bar i Oslo i påsken, hvor vi også hadde en event. En slik event går enkelt og greit ut på at jeg personlig er DJ, og man drikker og og henger på pub. En veldig grei måte å feire plata sammen med lytteren på. Det er et lojalt følge bande har blitt beæret med og det er alltid stas å møtes på en slik event.

Mork spiller den nye plata si Det Svarte Juv på Siste Reis lørdag 11. mai klokka 20.00.

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer