– Ta på nisselua og bli med!

Annonsørinnhold: Førstkommende lørdag håper Handel i Halden at sentrum fylles opp av mange små og store nisser. Det er klart for årets Nissetog!

Nissetoget er en gammel og kjær tradisjon i Halden sentrum. Handel i Halden og Fredrikshald Nisselaug går i bresjen for det som de håper blir ”tidenes lengste nissetog”.
Arrangementet starter på Torget kl. 12.
– Vi begynner å synge og danse ved tolvtiden også går toget ca kl. 12.30, forteller Else Marie Andersen Guldahl som er koordinator for Nissetoget.
– Det er mange som bidrar til hyggelig julestemning rundt Nissetoget. Idd og Halden skolemusikkorps, Koriallverdenellerno og Hjortsberg 3A står for musikalske innslag.

Fredrikshald Nisselaug består av en rekke erfarne, lekne og hyggelige nisser. De har allerede kommet godt i gang med nisse-sesongen og lørdagens Nissetog er et av høydepunktene. De gleder seg til å komme med nisse-vogna, lage nissestreker og glede barna.
– Nissevogna ruller og går på lørdag. Det blir gløgg, pepperkaker og forhåpentligvis et langt tog med små og store nisser som går fra Torget til Busterudparken, sier Øberg-nissen.

Tradisjonen tro selges det Nisseposer etter Nissetoget.
– Nisseposene koster 30,-. Alle inntektene går til Extra Giverglede som gjør en fantastisk jobb for å glede mange barn til jul, sier Else Marie.
Handel i Halden og Extra Giverglede har samarbeidet i flere år og et av tiltakene er innsamlingaksjonen av julegaver før Nissetoget. Barnefamilier søker om hjelp til julegaver og i år er det omtrent 150 barn som skal få hjelp. Familiene har levert ønskelister med konkreteforslag og gjengangere er lego, dukker og gavekort.
– Vi oppfordrer de som har mulighet til å kjøpe en julegave ekstra i år og levere den under juletreet hos Extra Giverglede på Torget. De vil stå der før Nissetoget og ta i mot gaver.

10848044_881788731853826_9120878230986619283_n

Nytt i år er at Nisselauget har med seg noen førjulsgaver.
– Hvis man deltar i toget eller leverer inn ønskeliste til Nissen så er man med i trekningen om en førjulsgave, forklarer Nygårds-nissen. Gavene trekkes når toget kommer frem til Busterudparken. I tillegg premierer de den barnehagen eller skoleklassen som møter opp med flest barn.

Det blir flere utstillere i sentrum på lørdag og butikkene bugner av gode tilbud. Det er med andre ord rikelig med muligheter til å gjøre unna årets julegaveshopping i hyggelige omgivelser!
Og skulle det friste med bålkos, gløgg og pepperkaker vil Fossekallen Speidergruppe tilby det både i gågata og på sydsiden.

– Velkommen til en hyggelig lørdag i sentrum! Ta på nisselua og bli med, oppfordrer Else Marie.

Les mer om Extra Giverglede sin aksjon her.

Les mer om Nissetoget her.

10858450_881789238520442_6121996517261748859_n

Artikkelen er annonsørinnhold fra Handel i Halden.

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer