Ny teaterskole i Halden

Etter grundig planlegging mer enn halvannet år er vi nå superklare til å dele nyheten om oppstart av en ny teaterskole i Halden.

Vi er stolte av å kalle oss teaterskole, for det er akkurat det vi er – en skole for teater. I staben er vi alle pedagoger med sterk kompetanse innen musikk, sang, dans og ikke minst teater. Våre pedagoger har erfaring som profesjonelle utøvende skuespillere, sangere og dansere.

Gratis workshop 12. desember
Vi gleder oss over å få invitere barn og ungdom på en gratis workshop som vil være en introduksjon og presentasjon av skolen og oss selv. Den avholdes mandag 12. desember kl 18.00-19:00 i Halden Danseskoles lokaler på Halden VGS, avdeling Risum.

Workshopen varer 45 min og det blir både teater, dans og sang, samt litt informasjon om oppstarten til skolen i uke 3.

Trygghet og teaterglede er Halden Teaterskole sitt slagord, eleven er i fokus og vi skreddersyr et opplegg til nybegynnere så vel som sceneerfarne barn og ungdom.
Gruppene deles inn i tre grupper etter klassetrinn:
Gruppe 1: 1. – 4. klasse
Gruppe 2: 5. – 7. klasse
Gruppe 3: 8. – 10. klasse + Vgs.
Vi tar inn maks 15 elever pr gruppe, men ved stor interesse vil vi selvfølgelig øke med en 4. gruppe. Øvingsdagen for Halden Teaterskole vil være på torsdager med oppstart på nyåret i uke 3, torsdag 19. januar.

Halden – en teaterby
Vi er stolte Haldensere som er initiativtakere til Halden Teaterskole og vi er så heldige å ha flere samarbeidspartnere med oss, som Halden Danseskole, Kultursommerskolen, Kulturhuset S16, samt Fredriksten Kulturproduksjoner med sin suksess på festningen med  ”Den Hvite Dame” og Halden Vgs. I tillegg er vi i god dialog med Juleselskapet som har sine årlige større oppsetninger på Fredrikshald teater.
Halden har en teaterhistorie å være stolt av, med alt fra Fredrikshald Teater til å være arrangør av Verdens Teaterfestival i 1991 og fostret flere profesjonelle skuespillere.
Vi ønsker og håper med dette at vi kan vekke opp igjen det yrende teaterlivet som en gang var i byen!
Teamet ved Halden Teaterskole

  • Skuespiller og teaterpedagog Bjørn Kolstø
  • Danser og dansepedagog Sverre Magnus Heidenberg
  • Dramalærer Kristin Sandbæk
  • Danser og dansepedagog Sara Stang Møller
  • Musiker og sangpedagog Liv Renate Elnes HovengenPressemelding fra Halden Teaterskole.
Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer