Kunstgården på Huset fortsetter

Kunstgården på Huset fortsetter i ny drakt! Primus motor for prosjektet Britt Rasmussen har fått støtte til nye utstillinger, og er veldig glad for at konseptet videreføres inn i 2023.

I 2021 startet prøveprosjektet Kunstgården i gågata. Galleriet var ment for kunstnere av alle slag, både amatører og etablerte kunstnere. Et sted som kunne romme og samle dem alle.

– I første omgang ville vi finne ut om det var et behov for et slikt galleri, forteller primus motor for Kunstgården, Britt Rasmussen.

Britt og Låby-kollega Nina ville finne ut om det var behov for et lavterskelgalleri i Halden.

Britt og Låby-kollegene Johnny Nilsen og Nina Kristiansen hadde lenge snakket om å starte et kunstgalleri med lav terskel og høy takhøyde. Et sted der hvem som helst kunne stille ut kunsten sin. Uten juryering og krav til profesjonalitet.

–  Terskelen inn i et kunstgalleri er høy for mange, forteller Britt. For en amatør er det ikke lett å vise seg frem, det må være fint nok og bra nok – og man må ha navn nok. Det er ikke så lett å ta kontakt med et kunstgalleri og spørre om man kan stille ut, det vet jeg av egen personlig erfaring.

Dermed blir det mange kunstnere som ikke tør å vise seg frem.

–De sitter hjemme på kjøkkenet og maler, og så legger de det i en skuff. Det er ingen som vet hva de holder på med. Og det var det vi ønsket å gjøre noe med. Vi ville skape et sted der det var lett å ta kontakt, uten krav, og som ikke kostet for mye. I tillegg skulle kunstnerne slippe å være på utstillingene sine selv.

Mange synes terskelen inn i et galleri er høy. Bilde fra Kunstgården i gågata.

Både kulturrådet og Halden kunstforening ble med i prosjektet. Galleriet fikk sitt hjem i Tungegården i gågata, og hadde åpning på forsommeren i 2021. Det ble fort åpenbart at Britt og hennes prosjektkolleger hadde avdekket et stort behov. Kunstgården ble nemlig en braksuksess.

– Pågangen vi har hatt viser jo behovet der ute. I løpet av det halvannet året vi har holdt på har vi hatt tre separatutstillinger, og elleve fellestutstillinger, med over seksti forskjellige navn. Og vi har solgt mellom seksti og søtti bilder.

Kunstgårdens åpningshelg i 2021.

I fjor flyttet Kunstgården inn på Kulturhuset, hvor de fortsatte med jevnlige fellesutstillinger i galleriet i andre etasje. Nå er prosjektet avsluttet.

– Det har vært et kjempegøy prosjekt, forteller Britt. Men nå er pengene slutt, og prøveprosjektet er avsluttet. Men så tenkte jeg: Jeg vil jo gjerne at dette skal fortsette! Det er jo et enormt behov der ute, og jeg hadde ikke lyst til at det skulle ta slutt.

Britt søkte Sparebankstiftelsen om tre utstillingsrunder i galleriet i Kulturhusets første etasje, og fikk innvilget søknaden. Dermed fortsetter Kunstgården! I en mindre skala, men i akkurat samme ånd og med samme, fine formål.

Britt henger opp bilder på Kulturhuset.

– Vi fortsetter som før. Alle som vil, kan stille ut kunsten sin, det spiller ingen rolle hvem du er. Alle er velkomne. Vi skal ha tre fellesutstillinger i 2023. Én nå i april, én i august og én i november. Alle utstillingene skal henge over tre helger.

Utstillingen i april vil foregå fra 15. til 30. april. Augustutstillingen skal henge fra 12. til 27. august, og novemberutstillingen henger fra 11. til 26. november.

– Ta kontakt med meg hvis du vil stille ut, sier Britt. Hvis man ikke får plass på den første utstillingen nå i april, kan man stå på venteliste til den i august eller november. Og så er det viktig å huske at når vi fortsetter nå, så blir det i galleriet i første etasje.

Sitter du på kunst du kunne tenke deg å stille ut? Ta kontakt med Britt da vel! Du kan ta kontakt via Facebook, på messenger, eller via mail : britt@kulturhusetihalden.no.

 


 

Vil du lese mer om Kunstgården? Sjekk ut disse sakene:

Kunstgården på Huset åpner!

Åpning av Kunstgården!

 

 

Kommentarer

kommentarer