Kreativ Klynge i Tollboden II

Blenderkollektivet på Tollboden er i ferd med å fylles opp. Nå er det bare fem ledige kontorplasser i det kreative arbeidskollektivet.

I fjor sommer ble kontorene i andre etasje i Tollboden pusset opp og satt i stand for nye leietagere. Halden kommune hadde bestemt seg for å la noen av tollbodens rom gå til et arbeidskollektiv for kreative sjeler. Siden idéen ble lansert og kontorene åpnet er allerede ti av plassene i kollektivet fylt. Men hvem er det som rusler opp og ned de slitte trappene til Tollboden for å gå på jobb i dette nyetablerte kontorfellesskapet?

I denne andre artikkelen om Blenderkollektivet presenterer vi blant annet en fotograf, en reiselivsrådgiver, en danseskole og en teaterskole.

En fotograf og en reiselivsrådgiver

Etter mange år som pressefotograf satser fotograf Stein Johnsen nå på foto og film for ulike bedrifter. Stein gjør alt fra portretter til dokumentasjon og det meste innen film og foto. Han ser mange fordeler av å sitte i et kontorfellesskap sammen med andre kreative haldensere.

-Det er både nyttig og produktivt å sitte i et kontorfellesskap, sier Stein. Når man har hjemmekontor er det fort gjort å begynne med hjemmeprosjekter istedenfor jobb. Men det er først og fremst nettverket som er grunnen til at jeg har leid meg en plass her. Forhåpentligvis genererer det mer jobb på sikt å sitte i et fellesskap som dette.

Stein har vært med på å gi ut mye haldenlitteratur, blant annet har han stått for bildene i tre kokebøker fra Kurt Øraas. Og ikke minst er han billedredaktør og fotograf i alle de tre bindene av Haldens historie av Svein G. Eliassen og Svein Olav Hansen.

Ingrid Solberg Sætre jobber som rådgiver i Mimir, som er et rådgivingsselskap for reiselivet. Ingrid har jobbet med reisemålsutvikling, rådgivning og prosjektledelse for reiseliv i over tjue år, tidligere gjennom sitt eget firma; Drivkraften. For litt over ett år siden bestemte hun seg for å ta med seg oppdragene sine til Mimir og jobbe i et større fagmiljø.

-Jeg jobber med rådgivning for reiselivet i Norge, forteller Ingrid. Jeg jobber ikke med turistene, men mot kommunene og destinasjonene for å utvikle og optimalisere reisemål og opplevelser. En typisk oppdragsgiver for oss kan være fylkesmannen, et næringsutviklingselskap eller et destinasjonsselskap. Det handler mye om Norge som reisemål, og hvordan man kan lykkes med produktutvikling og markedsutvikling, ofte sett i et bærekraftig perspektiv.

Ingrid har fulltidsplass på Blender.

-Det er viktig for meg å ha et kontor å gå til, til tross for at jeg er mye ute og reiser. Ingen av kollegene mine i Mimir sitter her i Halden, så for meg ble Blender en løsning som i tillegg til selve kontorplassen utenfor huset gjør at jeg kan være en del av et spennende miljø. Jeg har stor tro på å sitte i et fellesskap som dette, det er veldig nyttig å kunne drøfte tanker og idéer med kreative folk.

Halden Teaterskole og Halden Danseskole

En av kontorplassene i Blenderkollektivet skal deles mellom Halden Teaterskole og Halden Danseskole. Sverre Magnus Heidenberg, Sara Stang Møller og Liv Renate Elnes Hovsengen skal dele plassen mellom seg.

Liv Renate jobber deltid som musikklærer ved Halden fengsel, men det er som leder for Halden Teaterskole hun har kontorplass på Tollboden.

Sverre, Sara og Liv Renate deler en kontorplass mellom seg.

-Det gjør noe med impulsene å møte andre kreative mennesker, sier Liv Renate, det er vanskelig å sitte hjemme og produsere noe kreativt helt alene i egen stue. Jeg vet jeg blir mer produktiv av å komme meg ut av huset og møte folk. Man trenger rett og slett å gå ut av døra og føle at man går på jobb, jeg blir i hvert fall mye mer disiplinert når jeg sitter på et kontor. Og så blir man jo kjent med nye folk!

Sverre og Sara fra Halden danseskole er enige. Tidligere i år måtte Halden danseskole flytte ut av sine kontorer på Risum, og de trengte en ny kontorplass. Det er jo en del administrativt som skal ordnes med både en danseskole og en teaterskole.

-Dette er helt supert, sier Sverre, jeg er ikke laga for å sitte hjemme alene heller. Og Blender er veldig fleksible, nå er vi tre stykker som deler på denne plassen og det er genialt. Ingen av oss har behov for å sitte her på heltid, så det at man kan tilpasse det etter behov er flott. Det kan ikke bli bedre enn å samle masse kreative folk på samme sted! Halden teaterskole og Halden danseskole er som søsken, så det å dele plass mellom oss kommer til å gå kjempefint.

Float og Rekstad Smak og Behag

Kai Henning Melberg og Magne Rekstad har også hver sin kontorplass på Blender. Kai Henning sitter på Blender via sitt firma Float, som hjelper kunder å utnytte Google og Facebook som markedsføringskanaler. Magne Rekstad har leid plass på Blender gjennom sitt firma Rekstad Smak og Behag. Magne driver som kjent med arrangement- og festivalstøtte til arrangementer i Halden, Østfold og Oslo i tillegg til sine restaurantbedrifter.

-Det er mat vi kan, forteller Magne, vi gjør jo alt fra å forhandle med leverandører, innkjøp og gjennomføring. I fjor jobbet vi med Russetreffet, Tons of Rock, Allsang på Grensen, Bilsport Grensetreff og Grenserittet. Vi valgte Blender fordi vi vet hvor viktig det er med nettverk, og føler at vi har mye å bidra med der med vår lokalkunnskap.

Vil du vite mer om Blender? Les mer om Blenderkollektivet på deres hjemmeside.

Det sitter flere kreative sjeler på Blender. Les om dem her:

Kreativ klynge i Tollboden

Kommentarer

kommentarer