-Dette blir en kveld fylt av spilleglede

Fredag kveld skal americanabandet Lucky Lips spille på Bryggerhuset. -Dette gleder vi oss veldig til, sier Lucky Lips- vokalist Malin Pettersen.

Lucky Lips er faktisk jubilanter. Bandet runder 10 år i disse dager, og i anledningen jubiléet la de i høst ut på turné for å feire. Festen er ennå ikke over, og Bryggerhuset er et av stoppene på jubileumsturnéen.

Lucky Lips startet som et rootsorientert, akustisk americanaband. I 2016 ga de ut det kritikerroste albumet Coming Home, som i følge bandet selv markerte en kledelig oppdatering av bandets sound. Albumet ble innspilt i samarbeid med produsenten Marcus Forsgren (Jaga Jazzist, Lionheart Brothers). Dette resulterte i en svært countryinspirert plate hvor bandet i stor grad forlot bluegrass-plattformen til fordel for et mer elektrisk og utvidet lydbilde.

– Vi startet som et rent akustisk band, med fullt trommesett, forteller Malin. En slags hybrid mellom bluegrass og mer moderne rytmisk musikk. Så fant vi oss mer til rette da vi erstattet trommesettet med mer spesialisert perkusjon og kombinerte dette med de akustiske instrumentene og harmoniene som vi alltid har hatt fokus på.

Slik fortsatte kvintetten i mange år. Bandet snakket om å gjøre en konsert á la «Lucky Lips goes electric – one night only». Men så begynte gitarist Stian Sveen å ta med seg el-gitaren sin på øving. En ting ledet til den neste. Bassisten begynte så smått å klimpre på el-bassen, og trommesettet ble gravd frem fra glemselen.

-Plutselig satt vi på øving og hadde arrangert alle låtene våre elektrisk, forteller Malin, og vi elsket det! Mantraet vårt har alltid vært å gjøre det vi synes er gøy uavhengig av ytre forventninger, så da var det bare å gå i studio og spille inn vårt første elektriske album.

Lucky Lips har gjestet Halden en gang før, men dette blir første gangen de spiller på Bryggerhuset.

-Det gleder vi oss veldig til! Vi har spilt i Halden en gang før, på Siste Reis, og vet at byen har et utrolig rikt kulturliv. Vi kjenner musikere fra byen som driver innenfor vårt genrefelt og vet at også americanainteressen er stor! Så det skal bli utrolig stas å spille for folk vi tror er et over gjennomsnittet godt publikum. Vi kjenner mange som har spilt på Bryggerhuset og vet at det er nettopp det som kommer til å møte oss der.

En Lucky Lips-konsert er full pakke. Publikum kan forvente alt fra det rolige og intime, til det heseblesende og fengende.

-Dette blir en kveld fylt av spilleglede, sier Malin. Vi har nye låter i sekken, nye planer i horisonten og vi elsker å spille for og møte nye folk.

Hvordan er det å være tiårsjubilant?

-Sprøtt! sier Malin, men også skikkelig, skikkelig fint. Tallet konstaterer på en måte fakta – vi har blitt en musikalsk familie som elsker å spille sammen, og som stadig inspirerer hverandre til å utvikle oss.

Lucky Lips spiller på Bryggerhuset fredag kveld klokken 22. Billetter kjøper du på Ticketmaster.

Lucky Lips spiller på Bryggerhuset fredag kveld klokken 22. Billetter kjøper du på Ticketmaster.

Kommentarer

kommentarer