Eva slipper singel!

Eva Denis bygger sakte, men sikkert opp sin digitale låtkatalog! I april finner vi en splitter ny singel ute under Eva Denis’ navn på Spotify.

Eva Denis er en beskjeden type, hun lesser ikke akkurat ned Spotify med musikk. Det tok henne for eksempel mange år å legge ut den nydelige låta Stay with me på strømmetjenesten, til tross for at den var brukt i Øystein Karlsens suksesserie Dag og hadde generert interesse verden over. Nå har hun tatt tak i enda et par låter fra repertoaret sitt, og lagt dem ut som singel på Spotify. På singelens A-side troner låta Tracks, og på B-siden finner vi Evedently.

– Disse låtene representerer kjernen i min katalog, forteller Eva, og begge betyr mye for meg.

Musikken er spilt inn i legendariske Athletic Sound, for nærmere fem år siden. Ting tar tid, og Eva er som sagt ikke den som lesser ned Spotify med låter! På den tiden var det fremdeles grand old master Kai Andersen som regjerte over spakene i Athletic.

– Dette er Kai sitt håndverk, og det betyr mye for meg. Jeg har ikke spilt inn mye musikk i Athletic, så det er ekstra moro at det er Kai som har jobba med disse låtene. Han er veldig dyktig.

Eva hadde med seg et knippe eminente musikere på innspillinga av singelen. Kai Andersen var eksempelvis med på egg! Men Eva hadde også med seg stjernelaget Marcus Linge, Nils- Henrik Hågensen, Ove Billington og Terje Støldal. Sistnevnte er også produsent på singelen.

– Terje er utrolig flink. Han har vært læremester for meg på mange måter. Terje var musikalsk leder i årene med Jul på Rød-prosjektet, det var en fantastisk musikalsk skole for meg.

Tracks er en pop-countrylåt.

– Jeg liker å lage låter som kan stå for seg selv, og tenker ikke noe særlig på sjanger når jeg skriver musikk. Jeg får ofte høre at jeg har en countrysound, men jeg vil helst ha friheten til å skrive sjangerfritt. Hver låt skal få lov å leve i sin egen sjanger. Noen av låtene heller litt mot country, andre er ren pop. Men akkurat denne låta er en countrylåt, og det vil jeg at den skal være også.

For Eva oppstår ofte et sangunivers ut fra et ord. Tracks kom til Eva etter en samtale med musiker Freddy Holm.

– Vi snakket om Blue Velvet, forteller Eva. Etterpå begynte jeg å tenke på Blue Velvet words, eller nærmere bestemt – det å pensnakke bort noe. Når bruker man sånne ord? Det ligger jo ofte noe i forkant der som ikke er så hyggelig. Tracks handler om å åpne hjertet litt, og så stenger man det igjen etterpå.

Evedently er en låt Eva har spilt mye live, men mellom liveopptredener har den levd sitt stille liv på en fil et sted på en pc, ferdig mastret men aldri utgitt. Ikke før nå.

– Jeg liker å spille denne låta live. Både Tracks og Evedently er låter som representerer meg, dette er ikke noe jeg har jobbet frem på bakgrunn av et oppdrag. Man kan si at disse sangene representerer min egen sound, på samme måte som for eksempel Stay with me. Det vil si låter der min gitar er en del av drivkraften i lydbildet. På den måten henger alle disse låtene naturlig sammen.

Hør Evas nyslupne singel her: 

Evedently ble en låt fordi Eva syntes det var en melodi i ordet.

– Når man sier ordet evidently, da kommer det en melodi frem for meg. Det er en naturlig melodi i språket, sånn jeg ser det. Så går jeg til gitaren med ordet og skriver resten av sangen, og så følger den musikalske strukturen og teksten etter. Det er kombinasjonen av en fortelling og dikt. Rimstrukturen sitter veldig hardt hos meg, det føles naturlig for meg å uttrykke meg med rim.

Når verden normaliseres ønsker Eva seg en konsert med fullt band.

– Det er umulig å se for seg når og hvor det blir akkurat nå, men det blir en konsert så snart vi kan få det til!

La oss håpe det blir snart. Nå kunne vi saktens trenge en konsert med Eva og fullt band!

 

Her kan du lese om den forrige låta Eva slapp på Spotify:  

Eva Denis – The Ferry 

Kommentarer

kommentarer