We Will Rock You

Innsendt av Rune Gråbein Svendsen.

Da jeg var en liten gutt…… en 14-15 år kanskje, satt jeg meg på Apasje sykkelen og trilla ned Os Allé til hjørnet på Køhn opp mot Carl knapp.
Der lå «Grillstua».
De hadde den beste pommes fritesen i hele byen, mye grillkrydder og et hav av ketshup.
Mens jeg satt der hørte jeg Queen for første gangen….. tror jeg, er i allefall det minnet som sitter som spikra i huet på meg.
Helt siden den gang har jeg alltid visst at Queen ville være en av mine favorittgrupper.

Freddies mektige stemme, Brians lek med gitaren, trommer, trampeklapp og klapping……
Man ble jo aldri lei låtene!?
We will rock you fulgte meg fra kassett-spilleren på gutterommet, til fester opp gjennom tenåring og ungdomsårene, til der jeg er i dag….. en gammel tenåring.

Jeg kan være så sliten som bare det etter jobben og setter meg i bilen for å kjøre hjemover. Radioen står på og det er listepop låter og listepoplåter og innimellom kommer han Jan Eggum og med sine helter, som han fortsatt leter etter.
Men så kommer to trampinger og ett klapp etter hverandre flere ganger, og så kommer Brian Mays gitar, og du begynte slå takten med fingrene på rattet allerede på den første takten…… for DENNE musikken kan du, og i løpet av noen nanosekunder får du tilbake energien igjen, og i noen minutter har du karaoke inni bilen din – for teksten….. den kan du jo!

I kveld har jeg vært på kino og sett « Bohemian Rhapsody « filmen om Queen og deres turnéliv, men mest av alt om livet til Freddie Mercury helt frem til de spilte for «Live Aid» på wembley stadio 13 Juli i 1985.
Nå kjenner ikke jeg til livene til de fire så godt, jeg har aldri sett noen dokumentarer om Queen.
Og denne filmen her, var helt sikkert ikke helt etter boka heller.
Noe mangler og noe er lagt til sikkert for å fenge publikum.

Men denne helgen har jeg sett skuespiller Ravi Malek gjøre en skuespillerprestasjon SÅ eksepsjonell, så at om han ikke får Oscar for rolla som Freddie Mercury, så vil resten av verden huske han for alltid som Freddie Mercury.
Jeg har storkosa meg i 134 minutter denne helgen, jeg har sunget, jeg har ledd og det kom jaggu en tåre i øyenkroken og.
Og når vi fikk se live konserten på Wembley, satt jeg og tenkte at de som var der den gangen ikke har opplevd noe lignende før eller siden.
Og jeg kjente jeg var små misunnelig.
Men jeg tror mange av de som er jevngamle som meg, satt i kinosalen og hadde gåsehud. Når filmen slutta, var det flere som applauderte pga en utrolig filmopplevelse.
Så satte jeg meg i bilen og på bilradioen spilte de Jan Eggum.
Jeg slo av radioen, for jeg ville jeg ha minnet av Queen med meg helt til jeg sovnet den kvelden.

Tekst: Rune Gråbein Svendsen.

Foto: Rami Malek som Freddie Mercury i «Bohemian Rhapsody». Twentieth Century Fox

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer