Latinamerikansk, lekent og noteløst

Friske rytmer og fengende melodier fremført med patos, sving og herlig klang. Det Norske Blåseensemble inviterer til en kveld med historisk festmusikk på programmet.

En gruppe «utbrytere» fra ensemblets rekker åpner konsertkvelden med historisk festmusikk av blant annet spansk, engelsk og skotsk tradisjon. Gruppen debuterte og imponerte som pubmusikere ved den historiske festivalen FredrikshaldFest i august måned.

Etter pausen fjernes notestativene, resten av orkesterrekkene fylles og det er dags for et herlig gjenhør med ensemblets kritikerroste innspilling og konsertprogram: The Mission.

Ensemblet har gjort det latin-amerikanske repertoarettil sitt eget og har høstet nasjonal og internasjonal anerkjennelse. Blant annet har arbeidet tatt ensemblet hele veien til en av verdens største barokkfestivaler i Bolivia – Misiones de Chiquitos.

Fra opptreden i Risør. Foto: Liv Øvland.

The Mission fascinerer med sine friske, intrikate rytmer og fengende melodier. En del av musikken som fremføres, er den som ble funnet i bolivianske kirker og stammer fra tiden da jesuittene skulle kristne indianerne i Latin-Amerika på 1500-tallet. De tok med seg sin egen kunstmusikk fra Spania og blandet den med den lokale musikken til indianerne. Resultatet ble et interessant og eksotisk musikalsk møte. Særlig de svingende og rytmiske elementene får en fremtredende plass i musikken.

Brygga kultursal er for anledningen rigget til med cafébord for en intim og hyggelig stemning.

Foto: Veronica Von Groningen

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer