Spiller på Reis på fredag

Du har kanskje hørt om Galne Gunnars Orkester? De heter ikke det lenger. Vi røper det nye navnet snart, men først må vi fortelle om at de spiller på Reis. På fredag. 

Det begynte med Pål Jensen og Erik Vitanza. De kjedet seg litt, og laget band.

-Det begynte som kosespilling på Munkebråten, forteller vokalist i bandet Erik Vitanza, det var Pål og jeg, og så var broren min med på trekkspill.

Så kom det flere til. Foruten Pål og Erik består bandet i dag av av Per Erik Koren på tangenter, Christian Hellqvist på bass og Bjørn Olai Bye på gitar, samt et par andre instrumenter. Mange av dere har hørt dem spille før. De har spilt på Fest under Eika, de har spilt på The Never Ending Mind Expanding Coconut Experience på Herregårdskaféen, de har spilt på vertshuset i Sponvika, og de har spilt på Folk i Halden. Gutta spiller bare for gøy, men i høst bestemte de seg for at tiden var inne for en egen konsert.

-Vi har snakka om konsert mange ganger, forteller Pål, og så tok vi kontakt med Martin Fredheim på Reis i september.

De møtes jevnlig for å øve, og det er Erik Vitanzas hagehus i Sponvika som gjør nytte som øvingslokale. Det er her jeg treffer dem, en liten uke før konserten. Her øves det jevnlig, uavhengig av konserter.

-Vi driver ikke med dette for å få spillejobber, sier Pål, vi gjør det for å slippe unna.

De andre ler.

-Men det er fint å få noen spillejobber innimellom, legger Pål til, for da får vi litt mer trøkk på øvingene. Da får vi også shapet låtene litt.

Fremoverlent visesang

På fredag spiller de altså på Reis. Men hva slags sjanger snakker vi om? Gutta ser litt på hverandre. Hva skal de kalle det?

Det er ikke rock?

-Nei, sier Pål, jeg vil ikke kalle det rock. Jeg ville kanskje kalt det rælling. Eller fremoverlent visesang!

De andre nikker bifallende. Fremoverlent visesang er åpenbart en godkjent label på det de driver med. Repertoaret spenner vidt, og det er ikke akkurat listepop.

-Mange av låtene hadde jeg aldri hørt før vi spilte dem, forteller Bjørn.

-Det er stjålet materiale alt sammen, legger Erik til, men pakka inn litt annerledes selvfølgelig. Det er mørkt, det er mye krig, død og elendighet.

Men det er altså cover vi snakker om. Misfits nevnes, og Dead Kennedys. Og Göttemia. Piaf!

-Vi har faktisk en Piaf-låt inni der, sier Bjørn, men kommer du for å høre Piaf blir du skuffa.

Formerly known as Galne Gunnars

Konserten begynner klokka åtte, men her bør du komme presis, for gutta spiller ikke mer enn en drøy time. Inngangsprisen er en liten femtilapp.

Jeg overlater bandet til øvinga, det er tross alt ikke lenge til konsert. Ikke det at det trengs å øves i så stor grad, det er rimelig thight allerede det her. Jeg fikk selvfølgelig en smakebit, og det sitter som et skudd. Svinger sjukt bra. Bare hør her:

-Vi heter forresten ikke Galne Gunnars Orkester lenger, sier Erik idet jeg skal til å lukke døra etter meg.

-Gjør vi ikke? sier Bjørn forundra.

-Nei, nå heter vi Black Market Orchestra. Vi har sendt deg en melding om det.

Black Market Orchestra altså dere, spiller på Siste Reis fredag klokka 20. Er ikke noe å lure på det vel?

 

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer