Vigdis Hjorth om Bertolt Brecht

Torsdag 30.september inviterer Brygga kultursal i samarbeid med Halden litteraturforening til en kveld med bokbad og forestilling på Brygga kultursal.

Ensemblet Tilbud og etterspørsel med Jørn Simen Øverli, Vigdis Hjorth, Espen Leite og Ruth Wilhelmine Meyer kommer til Brygga Kultursal. De skal fremføre Bertolt Brecht- en kynisk menneskevenn.

Halden litteraturforening samarbeider med Brygga kultursal for å gi publikum en helhetlig opplevelse med bokbad i forkant av forestillingen.

Kvelden starter kl. 18.00 med førprat/bokbad hvor Ann-Elisabeth Lande samtaler med Vigdis Hjorth.

Forestillingen starter kl. 19.30. Da vil Vigdis Hjorth forteller om og framfører Bertolt Brecht, og kommenterer Brecht-sangene som Jørn Simen Øverli synger på norsk, Espen Leite spiller akkordeaon, og Ruth Wilhelmine Meyer synger på tysk – og på sin måte.

Billetter til forestillingen finner du her

Om aktørene:

Vigdis Hjorth er en av våre beste og mest leste forfattere som i tillegg til å skrive selv også i stor grad fordyper seg i andre forfatteres diktning og knytter deres verk opp mot vår tid og poengterer deres aktualitet. Hun har mottatt en rekke priser og ble nominert til Nordisk råds litteraturpris i 2017 for sin roman Arv og miljø og for Er mor død som utkom 2020.

Jørn Simen Øverli er en av nestorene i norsk viseverden og har vunnet og blitt nominert til flere spellemannpriser. Han har også mottatt priser for sine gjendiktninger, hatt konserter i de fleste kommuner i landet, alene, i duo, trio og med eget band. Han har vært kunstnerisk leder for Josefine Visescene i Oslo gjennom 25 år, og har skrevet flere bøker om viser og gitt ut 14 CD-er. Spesielt har han fordypet seg i å gjenfortelle sangpoesi fra Sentral- og Østeuropa. www.jornsimen.no

Ruth Wilhelmine Meyer er en sjeldent allsidig stemmekunstner som med sine utrolige syv oktavers omfang lekent beveger seg mellom lydverdener fra folkemusikk til klassisk via eksperimentell musikk. Oppvokst i Telemark, men med verden som arbeidsfelt har hun utviklet sitt eget vokale eksperimentelle uttrykk delvis basert på tradisjonelle vokalteknikker fra ulike land. Hun ble tildelt Edvard-prisen 2019. www.wilhelmine.no

Espen Leite er en musiker og komponist som beveger seg fritt innen mange musikalske stilarter fra tangoens heftige følelsesutbrudd til samtidsmusikkens virtuositet. Han er en av Norges fremste akkordeonister og er mye brukt som teatermusiker og teaterkomponist og er aktuell med teaterstykket Come back, Liza sammen med Lasse Kolsrud på Det norske Teatret. Espens spill er sjangeroverskridende, kraftfullt og poetisk.

Kommentarer

kommentarer