Dårenes slott

H.E.K.S presenterer:

3. oktober vil Halden Eksperimentelle KunstSenter med dårlig skjult stolthet åpne True Solvang Vevatne’s utstilling “Dårenes slott” klokken 19.00, akkompagnert av Hay Nguyen Dinh’s hardtslående enmannsversjon av sitt band Next Life i Haldens gater. Vevatne’s utstilling vil stå til 24. oktober, mens Dinh’s audiovisuelle fest bare kan oppleves denne søndagskvelden.

I utstillingen Dårenes slott ser Vevatne på hva en søyle kan være. Hun er interessert i hva de representerer; historisk, praktisk og visuelt, og sjonglerer med disse vante forestillingene i H.E.K.S sine vinduer. Søylene er her ikke konstruert av betong eller stein, de er stort sett laget av pappmasjé. Inspirasjon er hentet fra kunst- og arkitekturhistorien, uavhengig av kulturelt, religiøst og geografisk opphav.

Dårenes slott

Når hver eneste dag er en hverdag. I går lignet på onsdag i forrige uke, og vil ligne på i morgen, og dagen i dag. En virkelighetsflukt må være noe annet enn hva det tidligere har vært. Det som før var adspredelser og kilder til hjernespinn, er nå gjemt bak lukkede dører.

Jeg går turer. Og ser opp. Ser rundt omkring, og ser til siden, og ser opp igjen. Jeg har metervis med tid. Det finnes ingen avtaler eller overraskelser – bare meter på meter med tid. Jeg går nye veier, og nye gater. Og ser på nye ting. Jeg kan puste igjen, og ingenting haster.

True Solvang Vevatne

Vevatne jobber med skulptur og installasjon. Et gjennomgående tema er en undersøkelse av samfunnet og dets strukturer. Hvordan vi lever våre liv og konstruerer vår hverdag, har lik verdi som overordnede konstruksjoner. En glede og interesse for materialer og hverdagslige opplevelser er igangsetter for prosjektene. True Solvang Vevatne er født 1978 i Målselv og utdannet ved Kunstakademiet i Oslo. Hun har stilt ut på Lovaas i München, Bærum kunsthall, Galleri 69 i Oslo, Norsk Skulpturbiennale på Vigelandsmuseet og utallige andre gallerier og kunstnerdrevne steder i inn- og utland.
Hai Nguyen Dinh

aka Next Life projiserer på vegg og spiller 8-bits metal fra Borgheim. For anledningen stiller han solo med gitar, lys og projektor, men sammen med sin varierende besetning i Next Life har han 6 utgivelser bak seg siden de startet i 1999. Next Life består nå av gitarist Dinh, og trommeslager Anders Hangård (NoPlaceToHide, Nidingr). Musikken kombinerer lyden er av old-school dataspill, thrashmetal, og en god dose prog. Et sammensatt lyduttrykk som live blir visualisert gjennom video, LED lys og brutal spilling. De er aktuelle med albumet “Guru Meditation” som kom ut i fjor på selskapet Fysisk Format, og høstet gode kritikker i utlandet, blant annet i magasinet Metal Hammer UK. Dinh’s kunstneriske og musikalske CV er alt for lang til å ramses opp her.

Halden Eksperimentelle KunstSenter (H.E.K.S) er et kunstnerdrevet vindusgalleri med fokus på eksperimenter, tidsbasert kunst og lyd.

Galleriet har adressen Storgata 8, 1771 Halden, men vårt galleri har fasade mot Svenskegata.

H.E.K.S sitt program gjennomføres med generøs støtte fra Halden Kommune, Viken Fylkeskommune og Norsk Kulturfond.

 

Kommentarer

kommentarer