– Vi inviterer band vi syns er fete

Tonehjulet Kräftpest er nærmest som en institusjon å regne i kulturlivet i Halden. Nå lanserer de et nytt konsept – ” Tonehjulet Kräftpest inviterer venner”.

Tonehjulet Kräftpest er et kulturelt kollektiv i Halden som både fungerer som plateselskap, kompetansesenter og bandkollektiv. De har et stort kontaktnettverk med ulike artister og band.
– Noe av det beste med å dra på turne med bandet sitt er å spille med andre band, få kontakt med likesinnede og, i noen gode tilfeller, få venner for livet. Vi i det kulturelle kollektivet Tonehjulet Kräftpest begynner å få en rimelig lang venneband-liste gjennom årenes løp. Og når disse vennebandene er i våre trakter, er det veldig stas når de kontakter oss fordi de vil spille i vår by. Det vil vi ha mer av, forteller Linda Haug.

25. februar lanserer de konseptet ”Tonehjulet Kräftpest inviterer venner” med konsert med Barren Womb fra Trondheim og Hymn fra Oslo på Feelgood.
– Vi booker band vi kjenner og syns er fete. Barren Womb er knytta til pønkscena i Trondheim, og ble kjent med Tonehjulets egne Lucky Malice da felles venner satte i stand en “miniturne”, og de spilte konserter rundt på Svartlamoen under Eat the rich-festivalen i 2013.

Om bandene:
– HYMN (Doom, Oslo) –

Siden oppstart våren 2013 har HYMN operert i Oslos undergrunn som et av fedrelandets få, to-hodete, fire hånds-arbeidende riffbeist. Markus Støles hardtslående dundring kombinert med Ole Rokseths massive, seriekoblede lydvegg og hensynsløse skrik, gir rettferd til utrykket «less is more». Med en fartstid preget av utblåsninger på en rekke småklubber, etablerte scener, festivaler og obskure mellomeuropeiske avkroker, en langstrukket skriveperiode og en intens live-session, har det hele endelig kokt ned til en debutskive titulert, Perish. Et lydspor til apokalypsen og en hymne til det uendelige.

Facebook: https://www.facebook.com/HYMN-214614995268230/

Soundcloud: https://soundcloud.com/svart-records/hymn-spectre

– BARREN WOMB – (Støyrock/country/hardcore)

Siden sin spede begynnelse på tampen av 2011 har den finsk-norske duoen Barren Womb holdt helvete med sitt fandenivoldske oppkok av Punk ‘n’ Roll og Svart Countrystøy.
Gjennom utrettelig turnering har bandet knust seg vei inn i undergrunnen og fått et velfortjent rykte på seg for å være en forrykende liveopplevelse. Her piskes blodsprengte gitarer sammen med bombastiske trommer for å danne bakteppe til snerrende dommedagsprofetier og historier fra livets skyggeside. To høres ut som ti når primitiv dynamikk og riffets kraft utnyttes til det fulle.
Duoen har tidligere turnert USA og Europa flere ganger, hvor de har delt scener med blant andre Entombed A.D, Voivod, Deafheaven, NoMeansNo og Årabrot, og spilt på festivaler som SXSW, Tallinn Music Week, Øya og Pstereo.
Les mer om konserten her. 

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer