– Vi gleder oss til turnéåpning i Halden

Annonse: Er du glad i skikkelig rocka Americana så bør du innfinne deg på Bryggerhuset 17. februar. Kristiansund-bandet El Cuero feirer 10 år med nytt album og de tar turen innom Halden på turneen. 

Bandet har seks album og hundrevis av konserter bak seg. De har rykte på seg for å være et av Norges beste live-band og har fått strålende tilbakemeldinger på sin siste plate ”For All Remaining Days”.
– Vi har spilt inn plata hos Ocean Sound Recordings på Giske. Et nydelig studio som absolutt innfrir alle våre ønsker om hvordan vi liker å ha det under en krevende og hektisk innspillingsperiode. Vi brukte kun 10 dager på denne plata, noe som egentlig er utrolig kjapt med tanke på hvor mye som skal på plass. Dette er også den første plata vi produserer selv, og vi kunne ikke vært mer happy med resultatet. 10 dager, 10 låter, ferdig!, forteller Håvard Takle Ohr som er vokalist og trommis i El Cuero. Han startet sin musikalske karriere tidlig på 90-tallet sammen med broren, Brynjar Takle Ohr, men etter flere år med ymse band og nedturer tok de en pause. I 2005 fant de tilbake til lysten og gleden ved å spille i band. Sammen med gitarist Øyvind Blomstrøm og bassist Tommy Reite startet de El Cuero og siden har de ikke sett seg tilbake.

De står fjellstøtt i Americana-sjangeren og presenterer det de selv kaller ”fra sarte ballader til full-on rock’n’roll og lange gitarsoloer”.
Hva inspireres dere av når dere lager musikk og spiller?
– Vi inspireres av mye forskjellig. Som band ønsker vi bare å lage den beste rockemusikken vi makter og jakten på den perfekte låta ligger alltid der. Vi prøver først og fremst å tilfredsstille oss selv og lage låter vi selv synes det er digg å spille og høre på, forklarer Håvard.

EL Cuero har spilt i Halden flere ganger tidligere, men det er noen år siden sist.
– Vi har spilt på nedlagte Demo Bar og på Feelgood tidligere. Men vi husker vel best konserten på den aller siste utgaven av Down on the Farm-festivalen i 2008. Så nå er det på tide at vi vender tilbake til Halden!

Hva kan haldenserne forvente seg av konserten?
– 
Jeg kan ihvertfall melde om et band i absolutt toppform! Vi er som sagt aktuelle med nye plate og det er naturlig å spille en del låter fra den. Og siden vi feirer 10 års jubileum i år skal vi selvsagt spille låter fra alle de 6 albumene vi har gitt ut. Så jeg kan anbefale alle å sjekke ut de tidligere utgivelsene våre også. Vi gleder oss veldig til turnéåpning i Halden og kan nesten ikke vente med å komme i gang. Dette tror jeg absolutt blir en helt topp kveld.   

El Cuero spiller på Bryggerhuset 17. februar kl. 22.

Artikkelen er annonsørinnhold fra Bryggerhuset. 

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer