Carolina er klar for Opera på Bryggerhuset

Annonse: Torsdag 16. februar kan haldenserne varme seg med klingende operatoner fra svenske Carolina Sandgren. Hun har vært på Bryggerhuset tidligere og alle som har opplevd henne beskriver henne som et fyrverkeri av en sangerinne!

Opera på Bryggerhuset har blitt en kjær tradisjon for mange i Halden og Carolina har blitt en helt naturlig del av det. Hun har vært med tidligere og gleder seg til å komme tilbake til Halden på torsdag. Carolina er ”Gøteborgs Operans Primadonna” – hun har sunget over 40 hovedroller der. I disse dager medvirker hun i Elektra i Gøteborg og forestillingen ble kalt ”Overmenneskeligbra” av avisen Expressen.

31819528023
Fra forestillingen Elektra.
Foto: Mats Bäcker

Caroline er imponert over Opera Østfold og østfoldingenes interesse for opera.
– Jeg syns Opera Østfold bidrar til et fantastisk engasjement i kulturlivet. Selvfølgelig imponerer det med sommerforestillingene på Fredriksten festning som også bidrar til at mange innen operabransjen får jobbmuligheter. Men det er også spennende å se at det arrangeres Operafest, Opera på Bryggerhuset og andre arrangementer. Det er jo slik helt vanlige folk får høre opera og får et nærmere og tettere blikk på hva vi driver med, forklarer hun engasjert.

Den ene dagen spiller hun på Göteborgs Operaen og den andre dagen skal hun opptre på Bryggerhuset. Kontraster?
– Det er nettopp kontrasten mellom de store operascenene og det folkelige som jeg liker. Hvis jeg får lov til å skryte litt så vil jeg si at jeg gjør stor suksess med Elektra i Gøteborg og jeg gleder meg veldig til å møte haldenserne igjen også. Så det blir kultur til alle!

Carolina har over femti roller på CV’en sin og det sier seg selv at det er vanskelig å plukke ut noen høydepunkter. Men hun gjør et forsøk.
– Jeg har vært heldig og fått gjort mange av mine drømmeroller. Men Tosca og Tatjana i Eugen Onegin er noen av mine favorittroller. Nå har jeg også funnet en yrkesvei jeg kan utvikle meg videre i på scenen, noe som vil forlenge mitt yrkesaktive liv med 15 år, forklarer hun.

Så hva kan haldenserne se frem til å få høre på torsdag?
– På konserten på Bryggerhuset blir det en miks av opera, operette og musikal. Kanskje jeg til og med våger med utpå med noe fra Elektra for å vise at det vanskelige og dramatiske også kan passe på Bryggerhuset selv om det til daglig spilles på en stor operascene. Jeg lengter tilbake til Halden!

Les mer om Opera på Bryggerhuset 16. februar på denne facebooksiden.

Artikkelen er annonsørinnhold fra Opera Østfold. 

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer