-Vi er jo nesten siamesiske tvillinger

Når Tusvik og Tønne går på scenen med sitt omreisende stand up-show Tusvik og Tønne på Oppdragelsesreise er det naturligvis oppdragelse som er hovedtemaet.

Sigrid Bonde Tusvik og Lisa Tønne ble oppdratt på vidt forskjellige måter.

– Lisa er oppdratt til å stå øverst på pallen, forteller Sigrid.

– Og Sigrid er oppdratt til å stå nederst, sier Lisa.

– Jeg kan alltid erstattes på pallen, legger Sigrid til, jeg er oppdratt med at jeg ikke et unikt menneske.

Men Lisa, du er unik?

-Ja, jeg er unik, jeg kan absolutt ikke erstattes.

Yin Yang-konsept

Oppdragelse er altså den røde tråden. På scenen snakker de frittalende standuperne om sin egen oppdragelse, om hva slags oppdragelse de gir sine egne barn, og om hvordan samfunnet bør være med å oppdra. De ulike utgangspunktene sånn rent oppdragermessig er et godt utgangspunkt for humor mener Sigrid og Lisa.

– Det blir jo et slags Yin Yang-konsept vi har gående her, sier Sigrid, det er forskjell på hvordan vi er oppdratt, men vi jo er veldig enige om viktigheten av visse verdier.

– Vi har en grunnleggende stamme i oss som er ganske lik, skyter Lisa inn, selv om måten vi har kommet dit på er ganske ulik.

Mange kjenner Lisa og Sigrid godt gjennom podcasten Tusvik & Tønne, som er Norges mest nedlastede podcast. Her skravler humorduoen ufiltrert om alt fra politikk til privatliv, og dette er ikke for de pripne. Her tøyes grensene i alle retninger. Det hele hviler imidlertid på et sterkt og tydelig verdigrunnlag.

Må man ha hørt podcasten for å henge med på dette showet?

-Absolutt ikke, sier Lisa, vi gir en grei innføring i hvem vi er samtidig som at de som abonnerer på podcasten ikke kjeder seg. Man kan ha hørt fragmenter av historiene våre hvis man er en trofast podcastlytter, men nå er dette satt sammen til tekster som er mye mer vitset opp.

-Vi snakker mye om oppdragenhet, forteller Sigrid, men også om uoppdragenhet. Uoppdragne folk er jo fargeklattene i samfunnet, vi trenger dem.

Friker aldri ut samtidig

De reiser land og strand rundt med Oppdragelsesreisen frem til november. Sigrid og Lisa jobber sammen med podcast til daglig, og så står de på scenen sammen i helgene. Det blir mye sammentid. Det er tydeligvis ikke noe problem for komikerne.

Hvordan unngår dere å bli lei av hverandre?

-Vel, vi sovner jo mye midt på dagen, sier Sigrid, så vi får jo naturlige pauser fra hverandre hver dag på den måten. Og så trener vi og går på kino.

De er to av Norges fremste komikere, og nervene er åpenbart ikke lenger noe problem når de skal på scenen. Kanskje unntatt for premierer. Heldigvis har de en løsning på det også.

-Når den ene friker ut så roer den andre ned, forteller Lisa, vi friker aldri ut samtidig. Det er veldig lurt å ha det sånn. Det blir jo omtrent som et parforhold.

-Vi er faktisk nesten siamesiske tvillinger, legger Sigrid til, vi deler jo samme lever.

Tusvik & Tønne på Oppdragelsesreise altså, lørdag 14. april klokken 19.00. Billetter finner du HER.

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer