Håndballdrakter fra Halden til Malawi

Håndballdrakter fra Halden Håndballforening fant veien helt til Malawi i januar.

Tretten lærerstudenter som går 2. året på Høgskolen i Østfold, avd. Halden, dro i januar til Malawi i Afrika. Hvert år sender skolen studenter som gjennomfører 5 praksisuker i hovedstaden til Malawi, Lilongwe. Her undervises det i de fleste fagene de har, med unntak av chichewa, som er språket deres. All undervisning foregår på engelsk fra 5. klasse av, og studentene var på 7. trinn på to ulike skoler.

Malawi har ca 18 millioner innbyggere og er et av verdens fattigste land. Det var ca 4000 elever på skolene, og det var 120-160 elever i hvert klasserom. Forut for reisen ble det gjennomført en innsamlingsaksjon for utstyr og penger. Dette gikk til å gi bort klær, skoleutstyr og ikke minst bygging av to nye shelter, som er tilbygg brukt som klasserom.

Foto: Julie Mysen.

Barna har ikke mye, men svært mange har heldigvis muligheten til å gå på skolen, noe som de virkelig setter pris på. I tillegg til å undervise på skolene bruker studentene årlig å arrangere en fotballturnering med flere skoler. Dette er for de heldige utvalgte det store høydepunktet med besøket av de norske studentene. Mange fotballkamper ble spilt, man heiet på hverandre, og ikke minst var gledesfaktoren stor da alle lagene fikk beholde draktene de spilte i!

Foto: Julie Mysen.

Det er gledelig å se at norske fotball- og håndballdrakter som ikke brukes hjemme lengre, kan komme til nytte og glede for andre. Det hadde vært supert om enda flere drakter kunne blitt gjenbrukt på denne måten.

Lærerstudentene sier tusen takk til Halden Håndballforening som har støttet oss og takk for all idrettsglede!

Tekst og foto Julie Mysen, Høgskolen i Østfold.

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer