En travel Veslefrikkhøst

Monia Berger og Veslefrikk Teaterverksted ligger virkelig ikke på latsiden denne høsten. I tillegg til at de skal arrangere Skrekk og Gru på festningen i oktober setter de opp Hakkebakkeskogen og familiemusikalen Løvenes Konge på Fredrikshald Teater i november.

Hyenene i Løvenes Konge. Ikke til å stole på.

Nye lokaler og spøkelsesvandring

Veslefrikk har flyttet inn i nye lokaler på Fredriksten festning. Veslefrikk-sjef Monia Berger er svært fornøyd med det nye tilholdsstedet.

-Det er en fantastisk plass for teaterskolen vår, sier hun, og i høst bugner det av aktiviteter for barn og ungdom hos Veslefrikk.

Monia og Veslefrikkgjengen åpnet høstsesongen 2017 med vandreteateret Et sensommernattseventyr i parken på Rød Herregård. I oktober blir det ny teatervandring, men da av en noe mer grøssete karakter. Hvis du ikke er mørkeredd, kan du være med på spøkelsesvandringen Skrekk og Gru på Fredriksten festning den 28. oktober. Men dette er ikke noe for de aller minste barna:

– Det blir ganske så skummelt, advarer Monia, så jeg har anbefalt en nedre aldersgrense på ti år.

Den profesjonelle make up-artisten Varg Kjeholt vil sminke skuespillerne på spøkelsesvandringen.

– Både sminke, masker og kostymer er fantastiske og skumle, sier Monia, publikum kan glede seg! Dessuten kommer det noe nytt i årets Skrekk og Gru, men hva det er røper jeg ikke ennå!

Sara og Martin er skumle på Skrekk og Gru.

Løvenes Konge i november

I november setter Veslefrikk opp familiemusikalen Løvenes Konge på Fredrikshald Teater. Det settes opp fem forestillinger av musikalen mellom torsdag 9. og søndag 12. november.

– Det er ungdomsgruppen vår som spiller i denne forestillingen, forteller Monia, sammen med noen voksne.

Vi ser frem til å få oppleve Jonas Borge Stafsengen som den ufyselige løveonkelen til Simba; Scar. Andre voksne det blir gøy å se i kjente roller er Magne Skibsted Jensen som Mufasa, Maria Mørch som den voksne Nala og Kim Henskjold Jensen som den voksne Simba. Og så må vi jo ikke glemme Ylva Berger Nyborg som Pumba, og Aurora Berger som skal spille Timon. De to sistnevnte presenterte et sangnummer fra musikalen på Elvelangs i slutten av september.

I tillegg til at tretti ungdommer i alderen 10 – 22 år skal medvirke i forestillingen, skal Minifrikk være med på musikalen. Tolv damer skal kore på sangene sammen med barna, dette under ledelse av dirigent Mona Thoresen. Silje Kathinka Erichsen skal lede det musikalske akkompagnementet, bestående av fire musikere.

Koreograf i forestillingen er Line Tomter, og produsent og regissør for alle høstens produksjoner er Monia Berger.

Jonas Borge Stafsengen spiller kong Mufasas onde bror; Scar.

Hakkebakkeskogen for de minste

Den 4. november blir det også to oppsetninger for de minste barnegruppene på Veslefrikk. Da settes Dyrene i Hakkebakkeskogen opp på Fredrikshald Teater. Det blir en forestilling klokken 12 og en forestilling klokken 17. På disse forestillingene deltar hele 35 barn. Det er mange Veslefrikkbarn som får prøvd seg på scenen i høst.

– Vi har tilbud til barn og ungdom i alle aldre, sier Monia, de yngste som er med i høst er bare 4 år gamle. De hører til partiet som heter Veslefrikk Mini.

I desember skal endatil noen av barna fra Veslefrikk få bryne seg på scenen med skuespillere fra Riksteateret. Den 3. desember kommer nemlig Riksteateret og setter opp Kardemomme By opp i Brygga Kultursal.

Har du lyst til å gå på Skrekk og Gru på festningen? Finn ut mer her.

Har du lyst til å se familiemusikalen Løvenes Konge på Fredrikshald Teater? Detaljer her.

Vil du se Hakkebakkeskogen på Fredrikshald Teater? Detaljer her. Obs: billettene går unna!

Vil du få med deg Folk og Røvere i Kardemomme by på Kultursalen, se her. Obs: Straks utsolgt!

Les mer om Veslefrikk Teaterverksted på deres hjemmesider.

 

 

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer