Tips til helgen

Det er høstferie i Halden, og kanskje er det litt stillere i byen enn ellers. Men det betyr ikke at det ikke er noe å finne på denne helgen!

The Thor Thorsen skal spille på Bryggerhuset på fredag. The Human Nature spiller også.

I morgen fredag blir det en helaften med musikk på sydsiden, når både The Human Nature og The Thor Thorsen kommer for å spille på Bryggerhuset.

På lørdag kan du starte dagen med en god gjerning, og hjelpe Haldens Flittige Hjelpere med å rydde stranda i Eskeviken. Oppmøte på Jugertangen klokken 10. Etter å ha ryddet strand på dagen kan du ha så god samvittighet at du bruker kvelden på fest. Holder på tyrolerhatten? Det arrangeres TO oktoberfester i Halden på lørdag.

Halden Mikrobryggeri blir det ompafest i bakgården, med ompamusikk fra Blåsekompaniet, forsang av Dag Brandth og bayersk mat. Oktoberølen serves i enliters-seidler på Mikrobryggeriet denne kvelden.

Dickens blir det også oktoberfest både ute i bakgården og inne i restauranten. Også her fristes det med ompaorkester, allsang og øl i seidler. Og Bratwürst!

Det blir live musikk med DJ Øivind Strøm mellom 22 og 02 på Bryggerhuset lørdag.

Hvis ompa ikke er din tekopp kan du ta deg en tur på Bryggerhuset på lørdag. Der rydder nemlig Mona og bryggergjengen bort bord og stoler og lager dansegulv sånn at folk kan svinge seg i takt med DJ Øivind Strøms platespinneri. Øyvind er på plass med platene sine fra klokka 22.

Lørdag arrangeres det også Internasjonal Kulturkafé på Frivilligsentralen i Violgata fra klokka 16. Her blir det underholdning, foredrag og salg av kaffe og kaker.

På Frivilligsentralen i Violgata blir det Internasjonal Kulturkafé lørdag klokken 16.

En annen ting du kan gjøre denne høstferiehelgen i Halden er å gå deg en tur opp til Fredriksten festning! Visste du at de har natursti på festningen? Naturstien er 700 meter lang og går fra Karl XII-støtten og rundt Gyldenløve fort.

Ta med deg barna, eller en venn, og gå natursti på Fredriksten i høstferien. Foto: Nina Røsnæs.

Hvis ikke natursti frister, kan du jo ta med barna og gå spøkelsesturen? Og vet du hva som passer veldig fint etter både natursti og spøkelsestur? En liten sving innom Den Gamle Kommandant! Der kan du få deg et ostesmørbrød, en høstsuppe eller en blings. Og en kopp kakao. Hos Kommandanten selger de forresten også kart til spøkelsesturen.

Den Gamle Kommandant er åpen mellom 11 og 17 lørdag og søndag.

God høstferiehelg til allihopa!

Kommentarer

kommentarer