Verdens beste Karlsson på Black Box!

Denne helga flyr Karlsson på taket over hustakene i Halden! Fredag var det premiere for Karlsson på taket for teatergruppa Teatermakeriet på Black Box.

Ikke visste Lillebror at han trengte en Karlsson, men det var kanskje akkurat det han gjorde. Okke som kommer Karlsson flyvende inn soveromsvinduet til Lillebror en kveld, og han har kommet for å bli. Uansett hva familien til Lillebror tror er sant eller ei.

Lillebror (Aliyah Gjøstøl) og familien hans. Pappa: Christo Matheson, mamma: Sissel Ruud, Bettan: Josefine Regine Borge Stafsengen og Pelle: Sander Waglen.

Han der Karlsson på taket er jammen ikke bare grei. For det første finner han på masse tull og fjas som gjør at vennen Lillebror stadig kommer i trøbbel, og for det andre så er han ganske selvopptatt. Og tidvis ufordragelig. Ikke bare juger han på seg feber og får masse ufortjent sympati, men han rasker til seg Lillebrors penger og godteri i tillegg!

Karlsson på Taket (Marie Thomasrud) drikker vannet til Lillebrors fisk. Selvfølgelig. Når man har feber, må man nødvendigvis drikke fiskevann.

Aliyah Gjøstøl imponerer som Lillebror, hun har jammen måttet pugge mye tekst til denne rollen! Aliyah er på scenen gjennom hele stykket, og mister aldri tråden.

Aliyah spiller Lillebror i Karlsson på Taket.

Karlsson sjøl, eller Marie Thomasrud som hun heter til vanlig, må ha flere ansiktsmuskler enn de fleste av oss vanlige mennesker. For makan til ansiktsmimikk er det lenge siden jeg har sett, hun er jo rene gummitrynet! Marie lever seg inn i rollen med både kropp og sjel.

Gummitrynet Marie er helt besvimt av feber.

Heldigvis byr ikke Karlsson på taket bare trøbbel. For selv om han er en til tider slitsom kar, så bryr han seg jo om Lillebror. Han har Lillebrors rygg. For eksempel når den fæle huspasseren fru Bock kommer for å passe Lillebror mens mamma er på sykehus.

Jonas Borge Stafsengen er som vanlig en vittigper på scenen, spesielt når han svanser rundt på høye hæler som fru Bock med imponerende kontroll. Det er ikke alle som kan springe i høye hæler! Ikke jeg i hvert fall.

Fruen (eller Jonas da) setter seg på en prompepute. Alltid like gøy!
Før Fru Bock rekker å daske Lillebror, får hun selv en real klaps på baken. Til mye latter fra de minste publikummerne, som sitter på matter rett foran scenen.

Dessuten kommer Karlsson til unnsetning når det kommer tyver på besøk!

Spulle! Et røkelse!

Heldigvis får Lillebror til slutt vist frem Karlsson på taket til hele familien, og dermed får han bevist at han ikke farer med løgn. Og til tross for at det ikke går heeelt som planlagt, har i alle fall familien møtt Karlsson!

En liten Benny Hill-runddans med Karlsson i front etter en kakehendelse på Lillebrors bursdag.
Karlsson på Taket kommer i Lillebrors fødselsdagsfest, men blir sur for at han ikke får en egen tallerken. Lars Skovrand og Vera Isey Jonsdottir spiller Lillebrors venner Christer og Gunilla.
Hjemme hos verdens beste Karlsson.
Lillebror får en ny venn…
En fornøyd regissør etter premieren! Martin Kingsrød Larsen er primus motor for Teatermakeriet.

Gratulerer med premieredagen til Teatermakeriet!

Lørdag spilles forestillingen i to omganger på Black Box, først klokken 14, og siden klokka 18.

Billetter finner dere her!

 


Skuespillere:

Karlsson: Marie Thomasrud

Lillebror: Aliyah Gjøstøl

Mamma: Sissel Ruud

Pappa: Christo Matheson

Bosse: Kornelia Osvold Askheim

Bettan: Josefine Regine Borge Stafsengen

Pelle: Sander Waglen

Christer: Lars Skovrand

Gunilla: Vera Isey Jonsdottir

Hildur Bock: Jonas Borge

Fille: Josefine Regine Borge  Stafsengen

Rulle: Jonas Borge

Produksjon:

Regi og Produsent: Martin Kingsrød Larsen

Produksjons Medarbeider: Milo Ødegaard

Produksjons Medarbeider: Silje Sørby Hansen

Epoke og Visuell rådgiver: Mona Arneberg

 


 

 

 

Kommentarer

kommentarer