Siste innspurt for Verdiløse menn

Det nærmer seg årets store teaterhappening i Halden! Fredag 8. september er det premiere for mussikalen Verdiløse menn med Geir Andersens stjernelag på scenen.

I kulissemagasinet i Oscars gate er det sjuskete og shabby stemning om dagen. Jo mer sjuskete, jo bedre. Teaterensemblet som skal bjuda på mussikal i Kultursalen i september øver iherdig på å transformere seg til de verdiløse menn som utgjør musikalens midte. Og det har skjedd mye med karakterene siden jeg først besøkte en øving i våres. Karakterer har falt på plass, mimikk og kroppsspråk har satt seg, og replikkene sitter (nesten). Dette blir gøy!

Johnny Nilsen og Geir Andersen spiller relativt sletne karakterer i Verdiløse menn.

Musikalen Verdiløse menn er skrevet av Christopher Nielsen, og er bygd opp rundt et knippe av broren Joachim «Jokke» Nielsens låter fra Jokke & Valentinerne-katalogen. Handlingen dreier seg i all hovedsak om fire narkomane og én fylliks ganske så triste hverdagsliv. Og hvem er så disse folka?

Knugern: Ikke særlig smart, men har faen så peil på penger.

Geir Andersen spiller Knugern.

Goggen: En selskapssjuk heroinist som ikke liker folk.

Johnny Nilsen spiller Goggen.

Kleggen: En arbeidsløs, lat og hypeaktiv speedfrik:

Ketil Ravneng spiller Kleggen.

Hr. Smith: Krigsseiler, nordsjødykker, og vandrende medisinsk under. Lystløgner og trygdemottaker.

Marcus Hannestad spiller Hr. Smith.

Annie: Her spinner det mellom falske graviditeter til teorier om at jorda er flat.

Veronica Bålerud Mittet spiller Annie.

Dommeren: Lovens lange arm. Arbeidstrøtt og hard.

Lars Hammer spiller dommeren, og er dessuten sufflør.

Nils og Magnus: Gitarist og trommis i bandet. Dønn seriøse, med en hang til blaute vitser.

To av tre musikere i bandet! Nils Tempo og Magnus Buer Hansen ler av egne vitser, mens bassist og musikalsk leder Terje Støldal er opptatt med annet denne kvelden.

September nærmer seg, nå har ensemblet kun sju øvinger igjen før teppet går opp for premieren fredag 8. september. Regissør Morten Milde er fornøyd.

– Vi har hatt en liten sommerpause, forteller Morten, men jeg ser at det har skjedd ting i sommer. Det er mye tekst som plutselig sitter blant annet.

– Vi har øvd ganske mye i mindre grupper i sommer, legger primus motor Geir Andersen til. Vi hadde ikke råd til å ta helt sommerfri. Det er mye tekst som skal sitte.

Morten Milde er regissør for Verdiløse menn.

Ensemblet kjører hele akter på øving nå. Nå starter den virkelige jobben med å sy det hele sammen, og kutte der det trengs.

– Dette er garva folk, sier Morten, flinke folk som jeg har jobba med før. Bortsett fra Tempo på gitar. Og så er dette full pott for meg. Her får jeg jobba med både teater og rock samtidig, som er mine to lidenskaper – så det kan ikke bli stort bedre egentlig.

– Det er en kjempefordel, legger Geir til. Han har jo nettopp en fot i begge leire, og lang fartstid innen både teater og rock. Den kombinasjonen er optimal. Veldig ofte når man gjør musikkteater så vil regissøren prioritere enten musikkdelen eller teaterdelen. Men med Morten blir det den perfekte fusjon.

«Alle går og ler av deg og prater bak din rygg».

Geir visste hvem han ville ha med når han tok initiativet til å sette opp Verdiløse menn.

– Jeg hadde casten klar for lenge siden, det er mange år siden jeg begynte å tenke på det her. Jeg måtte ha folk som kunne ha ryggrad til å bære disse rollene, og dem er det ikke mange av. Heldigvis svarte alle jeg ville ha med ja. Det er trygt å spille med denne gjengen.

Veronica måtte lære seg å stå på rollerblades i sommer.

Hva gjenstår nå?

– Finpuss, svarer Morten, stramme litt inn. Jobbe med lys. Og få Tempo ned fra scenen og bort til sofaen. Han skal ned og danse litt.

Hvordan er det å spille teater Nils? Du bruker jo bare å spille rock?

– Det skal gå fint. Man må tenke litt annerledes, dette er jo ikke en rockekonsert. Men det blir moro det, jeg skal nok få til det.

Nils og Magnus på scenen i kullissemagasinet.

Hvordan synes du at dere ligger an Geir?

– Jeg synes vi ligger bra an. Det er veldig krevende, jeg går hjem med kuppelhue etter hver øving. Men det er kjempegøy, det har vært en drøm i mange år å gjøre dette stykket. Så når det nå er en realitet er det helt utrolig moro. Jeg har som varemerke at jeg aldri er nervøs, men dette her….

Du kjenner på nervene?

– Yes. Nå skjønner jeg endelig hva folk snakker om, når de er stressa før de skal på scenen.

Knuger fremstår ikke nevneverdig nervøs her, men det er altså nerver der inne et sted.

Folkens, kom dere inn på Ticketmaster og reservér dere plass!

Forestillingen spilles 8, 9, 10, 15, 16 og 17. september.

Billetter kan du bestille her!

 

Her kan du lese enda mer om Verdiløse menn:

Verdiløse menn på vei

 

 


 

 

 

 

 

Kommentarer

kommentarer