Vellykket tur til Ulveholtet!

Mange ble med Halden Kooperativ, Naturvernforbundet i Halden og Halden Soppforening på skogstur i det flotte søndagsværet!

Søndag var rundt seksti personer på tur til husmannsplassen Ulveholtet i kommuneskogen ved Østerbo. Glade folk i alle aldre møtte opp for felles avgang fra parkeringsplassen. Turen til Ulveholtet tar ca. 30 minutter å gå, og stien er lagt til rette slik at hytta er tilgjengelig for de aller fleste av oss. Turen går gjennom et vakkert terreng og underveis løste turgåerne oppgaver i naturstien som er satt opp. Naturvernforbundet i Halden har vært med på å merke stiene til Ulveholtet, og sette opp en permanent natursti for besøkende.

Representanter fra Halden Kooperativ og Halden Soppforening hadde gått i forveien og fyrt opp bålet, slik at turgåerne fikk servert nylaget grønnsakssuppe og soppsuppe ved ankomst til Ulveholtet. Det ble også grillet pinnebrød for de som ønsket det.

Kortreist og økologisk grønnsaksuppe.

Det bugnet av sopp i skogen, og flere benyttet anledningen til å finne sopp som Soppforeningen var hjelpsomme med å kontrollere. Styremedlem i Halden Kooperativ og turbokforfatter Morten Paulsen fortalte om historien til Ulveholtet og om de flotte turmuligheter i området.

Morten Paulsen forteller om turområdene.

Til slutt ble det delt ut premier til de som hadde deltatt på naturstien. Gode og mette, fylt av solskinn og nye inntrykk bar det hjemad, og alle var enige om at det hadde vært en fin tur.

Tekst og foto: Halden Kooperativ

Kommentarer

kommentarer