-Vi må minne hverandre på at vi også har en psykisk helse

I oktober markeres Verdensdagen for psykisk helse over hele verden. Her i Halden markeres dagen med foredrag, appeller og underholdning på Haldens Klub onsdag 25. september. Arrangementet er gratis og åpent for alle!

Verdensdagen for psykisk helse markeres over hele Norge i oktober. I 2018 var det over 1500 registrerte arrangementer landet rundt! Her i Halden går flere lokale aktører sammen med Halden kommune om å arrangere en en markering på Haldens Klub onsdag kveld. Foruten kommunen – med Ungdomshuset Domino og Rockehuset – er det Frivilligsentralen, LEVE Østfold, Halden vgs og Mental Helse som står bak arrangementet.

-Vi gjør dette for å minne hverandre på at vi også har en psykisk helse, sier Wenche Erichsen. Den må også vedlikeholdes og passes på, akkurat som den fysiske helsen vår. Omtrent halvparten av oss vil oppleve psykiske vansker i løpet av livet, og det er greit å ta praten rundt hvordan man kan håndtere ting. Det er viktig at vi snakker sammen om dette temaet. Målet er å gjøre alle til mer aktive deltagere av egne liv.

Temaet for årets Verdensdag for psykisk helse er GI TID.

-Hva bruker vi tiden vår på? spør Wenche. Hvor mye tid bruker vi på sosiale medier? Vi skal ha en sofaprat med ungdom, som tar for seg karakterpress, tidspress og sosiale medier. Det er tøft å være ungdom i dag, og vi skal snakke om utfordringer dagens ungdom møter.

I tillegg til Sofaprat for ungdom blir det foredrag, kulturinnslag, mestringsgrupper og appeller.

-Vi har invitert Hoshiar Nakkestad til å holde foredrag, han kom til Norge som kvoteflyktning fra Irak i 1998. Han skal snakke om dette med å gi tid i forhold til psykisk helse.

Verdensdagen for psykisk helse ble for første gang markert i 1992 da World Federation for Mental Health (WFMH) valgte seg datoen 10.oktober som dag for å sette fokus på psykisk helse. Verdensdagen for psykisk helse markeres i over 150 land jorden rundt!

 

Kommentarer

kommentarer