Våren med Halden litteraturforening

PROGRAM VÅREN 2024

ONSDAG 24.1. KL. 19 PÅ HALDEN BIBLIOTEK

Haldenforfatteren Anne-Maren Hammerbeck samtaler med Anni Bjørgengen om diktsamlingen Origo

En ung kvinne forteller en kjæreste om en jente og en mor ved en fjord. Med poetisk presisjon skriver Anne-Maren Hammerbeck i «Origo» frem en historie om minner som virker, om traumer som går i arv og om forbindelsene mellom mennesker.

Anne-Maren Hammerbeck er oppvokst på Idd i Halden. Hun har en bachelorgrad i Skapende skriving fra Litterär gestaltning i Göteborg og var mottaker av Drømmestipendet i 2022. «Origo» (2023) er hennes debutbok.

Anni Bjørgengen er lærer ved Halden videregående skole, avdeling Halden fengsel. Hun har tidligere vært leder i Halden litteraturforening.

NDAG 4.2. KL. 13 PÅ HALDEN BIBLIOTEK

Marianne Gretteberg Engedal leser og tegner fra bildeboka Verdas rikaste tjuv”

Kjell er født inn i ein tyvefamilie, men han vil ikke være tyv. Derfor sender moren til Kjell ham på korpsøvelse. Når du ikke vil være tyv, kan du i det minste lære deg å spille et instrument, mener hun. Kjell vil ikke spille i korps. Men alt snur når Kjell hører en nydelig melodi fra blokkfløyta til Bob, den flinkeste gutten i korpset.

Marianne Gretteberg Engedal er illustratør med utdanning fra Kunsthøgskolen i Bergen. Hun debuterte i 2019 med «Pølsetjuven». Boka fikk både Kulturdepartementets bildebokpris og Nynorsk barnelitteraturpris, den er oversatt til flere språk og satt opp som teater. «Verdas rikaste tjuv» er den tredje boken om en tyv som ikke vil være tyv.

 

TORSDAG 7.3. KL. 19 PÅ HALDEN BIBLIOTEK

Linn Strømsborg samtaler med Eva Stømner om romanenFaen, faen, faen

Britt har gjort som hun skal hele sitt liv. Hun har tatt ansvar, rydda opp etter seg selv og andre. Nå har hun skjelt ut hele familien sin og vennene deres. Og det eneste hun angrer på, er at hun ikke gjorde det for lenge, lenge, lenge siden. «Faen, faen, faen» er en roman om sinne og trass, om å ønske seg et annet liv – og en annen verden. Men det er også en roman om å overraske seg selv, om å falle sammen og å ta seg sammen.

Linn Strømsborg debuterte i 2009 med romanen «Roskilde«. Hun har siden utgitt flere romaner og er oversatt til flere språk. Strømsborgs forrige bok, «Aldri, aldri, aldri», ble nominert til Bokhandlerprisen.

Eva Stømner er tidligere pedagogisk psykologisk rådgiver og sexolog. Hun er aktiv som arrangør av ulike kulturtilbud i Halden.

 

NDAG 10.3. KL. 13 PÅ HALDEN BIBLIOTEK

Janne-Camilla Lyster leser fra bildeboka Karin og mørket”

Hva er det som lyser på himmelen? Hva er en stjerne? Hvor blir alt av når det er mørkt? Hesten spør og spør, og Karin må fortelle om lyset og himmelorkesteret og om hvorfor det blir natt. «Karin og mørket» er en poetisk bok om barns fantasi som oppfordrer til undring.

Janne-Camilla Lyster er forfatter, danser og koreograf. Hun har doktorgrad i dans fra Kunsthøskolen i Oslo. Hun har utgitt en rekke diktsamlinger, romaner, skuespill og essays. «Karin og mørket» er hennes første bok for barn.

 

ONSDAG 24.4. KL. 19 PÅ HALDEN BIBLIOTEK

Erlend Loe samtaler med Barbro Bredesen Opset om boka Drømmenes sykkelregister”

Solveig får en sykkel stjålet i en drøm og oppdager at forsikringen ikke gjelder for sykler som stjeles i drømme.Hun føler seg alene og er ikke på plass i livet sitt. Hun har hatt altfor mange kjærester på kort tid og jobber med å få ned kjæresteprosenten pr. år. Solveig skifter etter hvert navn til Sara, så til Fleur og senere til Flexie-Belle. Samtidig fortsetter sykler å forsvinne i «Drømmenes sykkelregister».

Erlend Loe er forfatter, oversetter, kritiker og film- og serieskaper. Han debuterte i 1993 med romanen «Tatt av kvinnen» og fikk sitt internasjonale gjennombrudd med «Naiv. Super» i 1996. Loe har skrevet romaner, barnebøker, gjendiktninger og sakprosa for både barn og voksne. Han er oversatt til trettifire språk og har mottatt en lang rekke priser for bøkene sine.Barbro Bredesen Opset er førsteamanuensis i nordisk litteratur ved Høgskolen i Østfold, Institutt for språk, litteratur og kultur.

 

NDAG 28.4. KL. 13 PÅ HALDEN BIBLIOTEK

Annette Saugestad Helland leser fra bildeboka Papirflybursdag”

Augusta får ikke ha et stort bursdagsselskap. Det sier mamma de ikke har råd til. Blir det ordentlig bursdag da? Augusta lager invitasjonene likevel. De blir fine! Hun bretter dem som papirfly. Og papirfly kan ikke ligge stille, kan de vel? De må ut og fly! «Papirflybursdag» er en bildebok om å ikke ha like god råd som andre, men også om å ha gode mennesker rundt seg.

Annette Saugestad Helland er billedkunstner, illustratør og animatør. Hun har utdanning fra Kunst- og designhøgskolen i Bergen, Konstfack i Stockholm og forfatterstudiet ved Norsk barnebokinstitutt. Hun har laget flere animerte filmer, og både skrevet og illustrert mange barnebøker.

 

BILLETTER OG MEDLEMSSKAP 

Billetter voksenarrangementer

Medlem: 100 kr / ikke-medlem: 150 kr / student: 100 kr / ledsager: gratis

Bestill billetter her!

Eventuelle restbilletter ved inngangen via Vipps 502157

Billetter barnearrangementer

Gratis
Bestill fribilletter på www.universe.com

Medlemskap

100 kr for høst / vår

Kontakt

E-post: haldenlitteraturforening@gmail.com

Her finner du Halden Litteraturforenings nettside!

Følg oss på Facebook og Instagram!

 

 


 

 

 

Kommentarer

kommentarer