Det evige mennesket – Gesualdos madrigaler og norsk slagverk

Søndag 21.01.24 inviterer Klassisk:Halden til årets første konsert klokka 19.00 i Asak kirke.

Vi gjentar suksessen fra i fjor og har igjen invitert vokalgruppa Early Voices. I år presenterer  de konsertforestillingen «Det evige mennesket – Gesualdos madrigaler og norsk slagverk.»

Utøverne presenterer komponisten Carlo Gesualdo (1566-1613) og hans dramatiske liv. I tillegg til sine særegne komposisjoner er han kjent for å han myrdet sin kone og hennes elsker. Hans madrigaler tar opp i seg denne grusomme handlingen, men også kvalene mennesker til alle tider har dvelet med: kjærligheten, døden, troen og evigheten.

I tillegg til madrigalene synger Early Voices også norske folketoner.

Dette blir vakkert! Utøverne kommer til å benytte hele kirkerommet og lyden av de flotte stemmene vil komme fra forskjellige kanter av rommet og danne en perfekt ramme rundt forestillingen. I år har Early Voices med seg slagverker Anders Kregnes Hansen. Han er en ettertraktet slagverker med virke i det fleste orkestre i Norge blant annet Kringkastingsorkesteret og Operaorkesteret.

Early Voices har barokk- og renessansemusikk som sitt kjernerepertoar. De er kjent for å sette barokkmusikken opp mot de norske folketonene og la dem gjenspeile hverandre i spennende, tankevekkende og lekne konserter.

Billetter kan kjøpes på forhånd ved å ringe 91149223, eller møt opp direkte og kjøp billett i døra.

 

 

 


 

 

 

 

 

Kommentarer

kommentarer