– Vanvittig slitsomt, men begivenhetsrikt

Da Marita Rognøy for et par år siden lanserte ideen om en familiemusikal på Fredriksten festning klarte hun å få flere med på tanken. Nå er det en uke siden siste forestilling på festningen ble spilt, og de kan se tilbake på en hektisk og morsom periode.

Familiemusikalen Den Hvite Dame hadde premiere på Fredriksten festning 4. august.  Den ble fra første stund hyllet som en suksess. Tilbakemeldingene har vært strålende og jungeltelegrafen har gått aktivt om at  ”dette er noe alle må få med seg.”.
Initiativtager og prosjektleder Marita Rognøy er sliten etter alle forestillingene, men mest av alt er hun veldig fornøyd.
– Vi har nå brukt en uke på fysisk opprydding etter forestillingene, gjort økonomiske oppsummeringer og summet oss. Det er mange følelser og tanker i sving, forteller hun.
Vi utfordrer henne til å oppsummere planleggingen og gjennomføringen av Den Hvite Dame i en setning.
– Det har vært vanvittig slitsomt, men begivenhetsrikt og flott.

bilde-5
Arkivfoto: Marita Rognøy

Marita driver til daglig spisestedet Den Gamle Kommandant på Fredriksten festning og legger ikke skjul på at det har vært en hektisk periode der et stort puslespill skulle gå i hop. Men da hun lanserte ideen om Den Hvite Dame var hun også klar på at hun hadde et ønske om at det skulle bli noe stort.
– Jeg har hele tiden sagt at jeg har et ønske om at Den Hvite Dame kan bli en regional og nasjonal satsing. Så får tiden vise om vi får til det. Vi har i alle fall nådd målet vi hadde om antall publikummere og det lover godt, sier hun. Det betyr at det har vært omtrent 3500 som har sett forestillingen som gikk i perioden fra 4. til 14.august.

Det har vært en stort team som har jobbet med Den Hvite Dame med Marita Rognøy, Aasmund Kaldestad og Sverre Magnus Heidenberg i spissen.
– Jeg er stolt over blandingen vi har hatt mellom profesjonelle og amatører. Vi har hatt et kunstnerisk team som har fungert svært godt og det er nok mange som har fått et minne for livet fra denne produksjonen, oppsummerer Marita.
Hun legger ikke skjul på at det har vært intenst og krevende å få økonomien rundt oppsetningen i boks.
– Det er selvfølgelig vanskelig å selge inn en helt ny forestilling til sponsorer når man ikke har noe å vise til. Så vi er utrolig takknemlig for at sponsorene stilte opp og gjorde forestillingene mulig.

Arrangørene har foreløpig ikke tatt noen stilling til hva som skjer videre med prosjektet Den Hvite Dame.
– Nå skal vi ta et par uker ferie og koble av skikkelig. Så får vi sette oss rundt bordet og evaluere prosessen, planleggingen og gjennomføringen. Selvfølgelig spiller det økonomiske en stor rolle her.  Hvis vi satser videre så kan vi i alle fall vise til at dette ble en suksess, og det gjør forhåpentligvis at flere dører åpner seg for både sponsorer og samarbeidspartnere.

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer