H2H-dagen i Sponvika ble en suksess

Lørdag inviterte Haakon Selmer Olsen Hand 2 Hand til å benytte Sponvika vertshus og området rundt til arrangementet; 12 timer for og med H2H.

Tidlig ettermiddag kom det mange familier for å delta på barneaktivitetene på lekeplassen og ved Eika. Ungene likte å utfolde seg med tradisjonelle leker som sekkeløp, ringspill, velte bokser med ball og potetløp. Når klokka nærmet seg 14 trakk alle oppover mot scena der Thoris Supergutt sprudlet med showet sitt. Med ablegøyer, musikk og sang fortalte han historier om sine helter: Elvis, Chaplin og sin egen bestefar. Barna ble trukket med i dansen, og jammen måtte en pappa også vise hva han var god for til stor applaus. Været var på arrangørenes side og sola skinte under uteaktivitetene.

14089640_10154478466214169_171798091_n

Ved 17-tiden trakk arrangementet under taket på uteserveringen til vertshuset der artistene stod i kø for å gi sitt bidrag til barn i Romania.  Det ble et bredt spekter av gode Haldenartister. Malin Möller startet med visesang, både egne og fra svensk visetradisjon. Hun må ansees som haldenser etter over 4 år i byen.

Frank Skovrand hadde fått med seg Espen Holtan på kontrabass. Holtan var kveldens første overraskelse, han skulle spille på en annen konsert med steppet villig inn som bassist for Skovrand. Etter Skovrand`s utsagn var det uten å ha øvd, det merket imidlertid ikke publikum noe til, samspillet satt perfekt.

14114562_10154478466239169_488627005_o

Kveldens andre overraskelse stod Erik Vitanza for. Han hadde med seg 3 musikere i bandet «Gale Gunnars orkester» som debuterte denne kvelden. Med trekkspill i tillegg til gitar, bass og vokal ble det både litt Django og litt Balkan over musikken. De 3 innøvde låtene, bandet kom sammen 4 dager før konserten, var rytmiske og holdt et høyt tempo. Til jubel og trampeklapp ble siste refreng passende nok fremført på rumensk.

Magnus Granholt er en ung mann men gammel venn av H2H som igjen stilte opp. Med seg hadde han JP Paulsen på slagverk. Arendalmannen bosatt i Sarpsborg stilte også opp på kort varsel. Magnus synger kraftfulle låter som passer bra til stemmen. En god artist vi altfor sjelden hører noe fra.

Konserten ble avsluttet med blues fra enmannsbandet Glenn Golden. Stemningen steg utover hele kvelden og tok virkelig av da bluesen flommet over publikum. Golden kan håndtere sine gitarer og med rytmeboks og vokal svinger det skikkelig. Publikum ville ikke gi seg, og med kun få minutter til klokken var 23 og musikken må avsluttes dempet Golden det hele ned med å minne om at vi har det rimelig godt i forhold til mange andre. Og kun med kassegitar og vokal ble Finn Kalviks «En tur rundt i byen» det siste folk hørte før de trakk ut i mørket på vei hjem.

Leder for H2H Tom Andreassen takker publikum, artister og frivillige for innsats og støtte. I løpet av dagen kom det inn kr 10 350 på bøssa, servitørene på vertshuset ga kveldens driks kr. 1 085 og en av de ansatte ga også sin lønn til H2H.
– Vi gleder oss allerede til neste år, avslutter Andreassen.

 

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer