Vannvogna Ung Textlab

I november lanserer Vannvogna et nytt tilbud for ungdom i Halden: Vannvogna Ung Textlab. Torsdag 21. november er det premiere for det nye tilbudet!

-Torsdag kveld den 21. november kl 1830, rett etter fyrverkeriet i forbindelse med åpningen av julegata i gågata er det kick-off på et nytt, spennende gratistilbud for ungdom Vannvogna Ung Textlab, forteller Tanya Stang Lund ved Vannvogna.

Vannvogna Textlab er en serie workshops i tekstutvikling for ungdom som vil gå fra brainstorming til bearbeidet form og finsliping, med det mål at den enkelte deltaker fremfører sin egen tekst fra scenen.

-De nordiske mestrene i slampoesi Marius Abrahamsen  og Taro Vestøl Cooper skal lære teknikker og hjelpe deltakerne å finne sin egen stemme, forteller Tanya, de skal finne sin egen form innenfor slampoesi, rap og tekstutvikling for personlig scenisk fremførelse.

Slampoesi er en sjangeroverskridende disiplin og handler mer om innhold, enderim og lydrim basert på hva som funker, og ikke om klassisk syntaks.

-Workshop i slampoesi passer for unge fra 14 og opp til 18 år, forteller Tanya.  Dette er et gratis tilbud støttet av Norsk Kulturråd. Møtene vil gå over 1 dag og ha en intervall på 2-4 uker beroende på hva som funker best.

Rett etter fyrverkeriet på julegateåpningan avholdes det første møtet for Vannvogna Textlab. Dørene åpnes kl. 18:00. Møtet er åpent for alle, og det er gratis inngang. Ingen forhåndspåmelding nødvendig!

Fra mars 2020 tar den kritikerroste forfatteren Demian Vitanza over stafettpinnen. Demian skal fokusere på ungdom fra 15 år og oppover. Det blir en eller flere grupper og møtene vil igjen gå over 2 helgedager med intervall på 2-4 uker for å gi tid til tekstutvikling på egenhånd.

-Demian er ung nok til å være cool for ungdommen, sier Tanya, samtidig som han har en faglig og personlig erfaring som gir tyngde. Det blir heller ikke noe vanlig skrivekurs, selv om vi her i noe større grad forholder oss til litterære sjangere som kortprosa, prosalyrikk og stiller håp til språket. Det blir utfordrende samskaping med brainstorming, utvikling av karakterer og stemmer, utskrivning, kritikk, redigering og finsliping av språket og fremførelse av de tekstene som er egnet for det.

Demian Vitanza.

Utover høsten 2020 blir det mer av det samme opplegget, inkludert et kurs i tegneserieskriving. Workshop i slampoesi skal avsluttes med fest og forestilling i mars. Trolig vil siste møte innebære offentlig opplesning med venner, foreldre og annet publikum i salen.

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer