Here comes The Mandalai Lamas

Endelig er den her; plata mange har venta på. I dag slipper Mandalai Lamas sin første fullengder: Here comes The Mandalai Lamas.

Mandalai Lamas så dagens lys i januar 2018. Bandet oppsto nærmest ved en tilfeldighet.

-Jeg satt på ganske mange låter, forteller frontmann og vokalist Håvard Dahle. Jeg hadde spilt noen av dem på Folk i Halden med andre musikere, men så ble jeg oppringt av en venninne som driver med booking i Oslo. Hun trengte desperat et oppvarmingsband til amerikansk rockeband. Jeg ringte rundt til musikere jeg kjente, og så samla vi sammen et band.

Oppvarmingsjobben funka bra, og gutta syntes det var gøy å spille sammen. De bestemte seg for å fortsette. Mandalai Lamas var født. Det ble flere spillejobber i Oslo på rappen. To måneder senere spilte de på Reis, og i mars 2019 begynte de å slippe låter på strømmetjenestene. Nå er den første skiva her.

Here Comes The Mandalai Lamas

Låtene til albumet var ferdig skrevet for snart to år siden, plata var innspilt og mastret i februar.

-Vi kunne i prinsippet ha sluppet plata i våres, forteller Håvard, men vi bestemte oss for å vente fordi vi ikke hadde tid til å gjøre noe promotering. Så da ble det november.

Sjangermessig plasserer Håvard bandet i et psykedelisk garasjerock-landskap.

-Vi tar utgangspunkt i sen sekstitalls britisk rock, sier Håvard, det er litt syrete og møkkete garasjerock. Tenk Sgt. Pepper, litt spaca lyder, litt sitar. Hvis noen sitter på en bra sitar der hjemme i Halden forresten, ta gjerne kontakt. Markus har kjøpt en sitar som ikke funker.

Hør albumet til The Mandalai Lamas her:

Et samarbeidsprosjekt

Det er Håvard og Markus som skriver de fleste låtene, men bandet er et demokrati.

-Vi jobber ut låtene sammen, forteller Håvard. Jeg og Markus kan komme med en låt, og så kommer det forslag fra musikerne som vi jobber inn. Det hender jeg har en låt som jeg har en klar formening om hvordan skal bli, og da kan jeg nok være mer sta og mindre mottagelig for endringer. Men stort sett er dette et samarbeidsprosjekt, vi er et band. Vi skal være likestilte, ingen skal tjene mer enn andre, vi er et team.

Slippfest på Vannvogna

Fredag 15. november blir det releasekonsert på Vannvogna i gågata.

Skal dere spille dere gjennom plata da?

-Vi kommer til å spille mange av låtene på skiva, sier Håvard, men vi kommer også til å spille en del nytt. Mange av låtene på plata begynner faktisk å bli litt gamle for oss nå, vi har spilt alle live flere ganger. Vi sitter på en del nytt materiale nå som vi gjerne vil spille.

Bandet sitter faktisk på så mye nytt låtmateriale at det blir en ny skive allerede til våren.

-Vi har lyst til å kjøre en sånn sekstitallsgreie, der vi slipper to plater i året de første åra. Mange av de banda som ble store på sekstitallet hadde strenge plateselskaper i ryggen som krevde to plater i året i etableringsfasen.

Det her har bare såvidt begynt altså dere, her er det bare å følge med videre. Og så må dere komme på slippkonserten på Vannvogna da, fredag 15. november. Der blir det salg av plater og t-skjorter også!

Mandalai Lamas er: Håvard Dahle på gitar og vokal, Levi Sandberg (bass og vokal), Theodor Skovrand (gitar), Markus Berntzen (gitar), Marius Width (drums) og Jacob Lalo Brolund (keys, og perk).

Foto: Iselin Aurora Irgens Eriksen.

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer