En morgen på Risum

Torsdag kveld holdt de flinke elevene ved Musikk, dans og drama på Risum sin årlige OD-forestilling En kveld på Risum for foreldre og venner. Fredag morgen var det ungdomsskoleelever som fikk se forestillingen.

Årets En kveld på Risum gikk av stabelen på selve Halloween-kvelden, og det ble som vanlig to forestillinger for foreldre og venner på premieredagen. Heldigvis hadde Risum-gjengen planlagt noen forestillinger på fredag også, sånn at vi som ikke kan skulke Halloween på hjemmebane også fikk en mulighet til å se forestillingen de flinke elevene har jobbet så lenge med.

Som vanlig er det utrolig moro å gå på MDD-forestilling! Nivået er høyt, timingen er upåklagelig, og innslagene er velvalgte og utrolig godt gjennomført. Det er bare å lene seg tilbake og nyte, og håpe at disse talentene forblir i Halden etter endt skolegang sånn at kulturbyen vår kan fortsette å ånde og leve som den gjør.

Madelen synger så fint.
Denne gjengen imponerte STORT med sin versjon av Pink Floyds «Comfortably Numb». Imponerende vokalprestasjoner og helt vanvittige gitarferdigheter!

Elevene varta opp med en rekke ulike musikalske numre, både fengende korinnslag og fete band med flinke vokalister. I tillegg ble det danseinnslag og sketsj.

Marie, Eline og Martin har upåklagelig timing og viser stort talent for komikk i sketsjen «Vi kan snakke om alt». Den sitter som et skudd!
Fra dansenummeret «Slip» med Eva og Angelika. Her danser Angelika.

Det er elevene selv som lager forestillingen, fra A til Å. Elevene er produsenter, teknikere, inspisienter, skuespillere og musikere. De står støtt alene. Noe støttehjelp får de fra sine dyktige musiker-lærere underveis, i form av litt pianoakkompagnement og lignende, men det er elevene som bærer showet.

Det er tredje klasse som har ansvaret for produksjonen. Christiane er en av OD-forestillingens to produsenter, hun har ansvaret for å sy sammen opplegget og være forestillingens nav sammen med produsent-makker Eva. Hvis forestillingen hakker, er det deres feil. Christiane og Eva er tydeligvis et bra team, for her hakker det ikke i det hele tatt, det flyter fint av gårde.

-Christiane har kontroll, forteller Marie. Det er jo produsentene som må sørge for at alt går på skinner.

Produksjonsfaget er noe elevene på Risum skal gjennom i løpet av tiden på skolen, de skal lære seg hva en kulturproduksjon innebærer. De fleste elevene har roller både på og bak scenen.

Eline, Marie og Christiane mellom to morgenforestillinger på Risum i dag.

Jentene er fornøyde med gårsdagens OD-forestillinger.

-Det gikk kjempefint i går, sier Christiane, jeg synes kanskje konsert nummer én gikk aller best men det gikk nok bra på den andre også.

Marie nikker, hun synes det gikk fint på begge.

-Jeg var enda mer trygg i forestilling nummer to, sier hun, da hadde vi senka skuldrene etter premieren og alt fløt veldig bra.

-Jeg syns det gikk veldig fint på begge, sier Eline, publikum var fornøyde og vi er fornøyde!

I år gikk overskuddet fra forestillingen til Operasjon Dagsverk, som i år samler inn penger til ungdom som jobber i gruver i Kongo, sånn at de kan skape seg en bedre fremtid. I skrivende stund har Risum samlet inn 30 000 til OD, inkludert en pengegave fra Halden videregående skole på 10 000.

Er det gøy å lage forestilling?

Ja, svarer jentene i kor.

-Det er gøy at det er vi som bestemmer, sier Marie, det er gøy at det blir vår forestilling.

Når jentene og resten av MDD er ferdig med dagens forestillinger begynner de å se mot julekonserten. Etter julekonserten begynner de rett på å starte forberedelsene til BomKræsjBang.

Får dere tid til å puste mellom slaga?

-Vi får tid til å slappa av innmellom, sier Marie, men det blir sene kvelder når vi holder på. I går var vi ikke ferdig før klokka tolv.

Så må jentene gå, det er et kvarter til neste forestilling, og neste busslast med ungdomskoleelever er på vei opp til Risum.

Da er det bare å holde av datoen 12. desember, da dere. Da blir det nemlig julekonsert i Immanuels kirke! Så vet dere det.

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer