Vannvogna stiller ut Aabel og Vikshåland

I desember kan du se Anders Aabels fotografier og Knut Andre Vikshålands malerier utstilt på Vannvogna Konsert & Kunsthall.

Pernille Zôrg er kunstformidler, og har holdt malerkurs og kuratert flere utstillinger i Tønsberg. Nå har hun kuratert en utstilling på Vannvogna Konsert & Kunsthall, der Aabels fotografier og Vikshålands malerier er utstilt i hele desember.

– Jeg valgte Aabel og Vikshåland fordi jeg har troa på disse kunstnerne, sier Pernille, og jeg synes det er morsomt å blande arbeidene deres fordi de begge jobber tradisjonelt. De er begge så dypt inne i håndverket, og de respekterer håndverket. Det synes jeg er veldig flott.

Fotograf Anders Aabel jobber analogt, og fremkaller bildene i mørkerom.

– Han har et lite mørkerom i sin leilighet på Kampen i Oslo, forteller Pernille, og han er en vanvittig hardtarbeidende fyr. Anders jobber prosessvis. Han kan jobbe i tjue år med ett tema, og liker å gå i dybden. Han har blant annet en stor samling som heter Mona Stangs hatter. To av dem henger her hos oss.

Natur er et annet tema Aabel går i dybden av.

Maler Knut Andre Vikshåland går også tradisjonelt til verks.

– Knut Andre jobber tradisjonelt med oljemaling, forteller Pernille. Han bruker Goethes fargelære. Det vil si at han kun benytter seg av primærfargene, han blander seg frem til alle fargene i bildene selv. Begge disse kunstnerene holder seg til tradisjonen og jobber med gamle metoder, til tross for at de har muligheten til benytte seg av andre verktøy i dag. Men de er interessert i å gjøre det på den tradisjonelle måten. Det er ikke så mange som gjør det i dag.

Vikshåland maler også politisk. Her har han inkorporert tekst i maleriet.

Pernille har hengt malerier og fotografier side om side i lokalet.

– Det jeg ønsker, er å ta publikum med på en reise gjennom arbeidene deres når de går gjennom lokalet. De skal følge en slags rød tråd.

Madonna» og «You’re amazing but I don’t love you»av Anders Aabel.

På veggen over vinduene ut mot gågata henger to fotografier av Aabel.

–  Dette er ikke ment som erotikk, forteller Pernille, dette er emosjonelt. Anders prøver å skape en motkultur til Tindertrenden, han vil vise frem det nære. Det er en slags kommentar til at kjærligheten har blitt en forbruksvare i vårt samfunn.

Begge kunstnerne var til stede under åpningen av utstillingen, og det ble høytlesning av dikt med den lokale dikteren Stein Holte. Stein hadde skrevet for et dikt for anledningen.

– Diktet til Stein handlet om skogen. Han ble inspirert av de skogsbildene jeg hadde sendt ham på forhånd.

Utstillingen kan beskues når som helst i Vannvognas åpningstider!

Følg med på Vannvognas facebookside for nyheter, åpningstider og arrangementer.

 

Kommentarer

kommentarer