Vandreforestilling på festningen med Panta Rei

Oslofjorden Danser, Halden

Kom til en stemningsfull lyssatt vandreforestilling på Fredriksten festning! Lokale danseelever og profesjonelle dansere jobber tett sammen når Panta Rei Danseteater og co-produsent Halden Danseskole inviterer til Oslofjorden danser Halden

Oslofjorden danser er en serie vandreforestillinger langs og i nærheten av Oslofjorden. 23. September 2023 kommer forestillingen til Halden i en flott naturnær variant– der både profesjonelle dansere og lokale danseelever deltar. Publikum vil bli tatt med på en lyssatt vandring som inneholder flere stopp med korte koreografier og innslag.

Ved å iscenesette velkjente steder på nye og overraskende måter, ønsker både Panta Rei å gi publikum gode opplevelser og nye perspektiver. Sammen med anerkjente koreografer fra det norske og internasjonale dansefeltet vil deltakerne i Oslofjorden Danser skape vakre og tankevekkende øyeblikk av dansekunst i Halden´s nærmiljø!

Oslofjorden danser inngår i TILT, et danseprosjekt over ni år (2015-2026) med mål om å få store deler av landet til å danse.
Oslofjorden danser er en del av Panta Rei Danseteater sin satsing på arenautvikling for dansekunst. Vi mener og har alltid vært opptatt av at dansen skal møte menneskene der de lever livene sine og være tilgjengelig for alle. Oslofjorden danser oppsøker vandreleder, byer og tettsteder langs Oslofjorden for å vise dans som engasjerer og inkluderer, sier daglig- og kunstnerisk leder i Panta Rei, Anne Ekenes.

Forener profesjonelle og amatører
Både profesjonelle dansere og lokale utøvere vil bli å se i vandreforestillingen. Dansere fra Halden Danseskole, Ruby Dansestudio i Askim og Kulturskolen i Strømstad har jobbet med profesjonelle dansere fra Panta Rei Danseteater. 16. og 17. september møtes Panta Rei og lokale danseelever under en intensiv dansehelg. Her lages tre koreografier som blir vist under vandringen. Alle koreografiene er skreddersydd for stedet de skal vises. Asak kulturbarnehage lager lykter som blir en del av den opplyste vandringen.

Stor stas å sette opp forestilling i hjembyen
Prosjektleder for forestillingen er Haldenseren Julie Drønen Ekornes, tidligere elev ved Caroline’s Ballettskole. De siste 16 årene har hun turnert Norge- og verden rundt som profesjonell danser og er nå også administrativ leder for Panta Rei Danseteater. Aurora Itland, som også er Haldenser, danser selv i forestillingen. Hun startet også sin dansekarriere som elev ved Halden Danseskole og jobber for tiden på heltid som profesjonell danser på de store scenene i landet. Til forestillingen har hun utarbeidet en solo med den anerkjente koreografen Ina Christel Johannessen, og i tillegg vil Aurora lage en koreografi med en gjeng dansere fra Halden Danseskole.

Praktisk informasjon
Dato: Lørdag 23. September
Tider: 19:30 / 20:00 / 20:30  Hver forestilling varer i ca. 1,5 time
Sted : Fredriksten Festning m/oppmøtested Kommandantboligen

Kreditering

Idé og konsept: Panta Rei Danseteater
Co-produsent: Halden Danseskole

Dansere fra Panta Rei Danseteater/koreografer
Aurora Itland / Ina Christel Johannesen
Ellinor Ødegård Staurbakk / Russel Maliphant
Oliver Sale / Daniel Mariblanca
Malika Berney / Daniel Proietto
Torill Kolsrud / Sita Ostheimer
Sindre Vik Sten Eriksson / Harald Beharie

Lokale og regionale utøvere
Halden Danseskole
Østfold Dansekompani for Ungdom / ØIT
Ruby Dansestudio /Askim
Strømstad Kulturskole Dansere
Festina Lente Produksjoner

Prosjektet er støttet av Sparebankstiftelsen DNB og Talent Norge.

Les mer

Panta Rei danseteater: https://pantareidanseteater.com
Facebookevent: https://www.facebook.com/events/6979026158826498/?ref=newsfeed
Promovideo:  https://vimeo.com/863156063/798a9e497a?share=copy

Om produsenten
Panta Rei Danseteater er et norsk dansekompani med base i Oslo. Kompaniet har gjort seg nasjonalt og internasjonalt bemerket for å bringe dansen ut blant en større andel av befolkningen. Siden opprettelsen i 2000 har kompaniet laget seksten produksjoner og ledet en rekke danseprosjekter. Ved siden av å produsere danseforestillinger driver kompaniet også undervisning i kreativ dans for barn og unge. https://pantareidanseteater.com

Kontakt:
Julie Drønen Ekornes (Prosjektleder) 91521282 / julie@pantareidanseteater.com

Foto:
Neil Nisbet / Danser Aurora Itland

 

 


 

 

 

Kommentarer

kommentarer