Digg synthpop på Byparken!

Fredag feira den nye synthpop-duoen Dancing on Ruins sitt aller første album, Wake the Silence, med slippkonsert på Byparken!  

Konserten begynner ikke før i 22-draget. Publikum, som har rukket både en, to og tre øl før Dag Brandth og Henning Skogh entrer scenen, trekker fremover i Byparkens kule lokaler. Duoen starter rett på med den atmosfæriske, og sakte pulserende Come the Fading Light, og folk svaier langsomt til musikken nede på gulvet.

Dancing on Ruins.

For en som er flasket opp på Depeche Mode er nikkene i den retning helt åpenbare, dette er digg og melodiøs synthpop med tidvis mørke tilsnitt. Henning er duoens eminente låtsnekrer, etter femten år med low key låtskriving alene i hjemmestudioet, tok han kontakt med Dag for å høre om han kunne skrive tekst og legge på vokal. Et smart valg. Dags myke vokal gir Hennings fine låter et popdrag som den virkelig kler. Dag henter Erasure inn til Depeche, om du vil. Depeche møter Erasure. Eller Henning møter Dag. En særs vellykka symbiose.

Det begynner å bli dansestemning nede på gulvet med låt nummer tre; Light Out, før duoen tar det helt ned igjen med den sinnsykt fine balladen Evasive Heart. Karianne Stenbock tar seg en tur opp på scenen og bidrar med myk og vakker vokal. Jeg blir tretten igjen, og står alene på et mørkt dansegulv med brøtent hjerte. Dette er så fint, så melodiøst og melankolsk.

Karianne Stenbock synger fint på «Evasive Heart».

Den ene fengende låta etter den andre fyller rommet. Dette er fet synth folkens!

Dag har kommet hjem nå. Dette musikklandskapet er hans, han kler å hente frem det litt mørkere i seg, og Hennings fine melodier er en kul ramme for akkurat det.

Dag har kommet hjem. Og hjem er synth.

Henning Skogh er den typiske synth-keyboardist, han er sfinxen bak keyboardet. Han gjør ikke så mye ut av seg, men han gjør ganske mye allikevel.

Henning Skogh: En flink kar!

Det gleder et gammelt synthhjerte at byens musikkscene utvides med nye synth-grener, og denne duoen forventer jeg mye av fremover! Det ryktes også at Dancing on Ruins aldeles ikke hviler på laurbær, de går fremover for fulle maskiner, og er allerede i gang med neste album. Det gledes!

Takk for en deilig dose synth Dancin on Ruins!

 

Lyd: Espen Jamne Van Groningen


Vil du lese mer om Dancing on Ruins? Les intervjuet jeg gjorde med dem nylig her:

Slippkonsert for Dancing on Ruins

Kommentarer

kommentarer