– Uten en god historie blir det ingen sang

Det finnes knapt et mer intimt konsertlokale enn  Siste Reis. Lørdag kommer Tove Bøygard på besøk og musikken hennes passer perfekt inn på en liten scene med god kontakt med publikum.
Foto: Christian Nystrøm

Tove Bøygard er en erfaren artist  med seks album bak seg. Det siste kom for kun et par uker siden, ”Blåe drag”, og produsenten bak er haldenseren Freddy Holm. Hun krysser flere sjangere med musikken sin så på mange måter kan vi si at hun er en country-rock-vise-artist.
– Jeg er fra Ål i Hallingdal, men har bodd i Oslo i snart 30 år. Låtene mine er inspirert av sterke møter jeg har hatt med gatas folk i Oslo, forteller hun. I tillegg til musikken sin jobber hun på gata i hovedstaden med stoffmisbrukere og prostituerte.
– Jeg er en politisk artist og flere av låtene har et sterkt samfunnsengasjement. Tekstene mine skriver jeg på hallingdialekt og de er svært viktig. Uten en god og viktig historie å fortelle blir det ingen sang.

Hun har tidligere gitt ut soloalbum, album sammen med søsteren sin i duoen Bøygard og et med hallingpønkbandet Pearly Catz. Det siste albumet, ”Blåe drag”, inneholder noen svært personlige låter. 14 anmeldere har kastet terningen på 5 og Aftenposten beskriver musikken som ”Potent landlig country som på utsøkt vis lar seg kombinere med urban rock”.

Dette skrev Dagbladet i sin anmeldelse hvor de gav plata terningkast 5:
– Og – hun «måtte» til Halden for å spille inn «Blåe drag». Der er nemlig Kleiva studio og Freddy Holm – som har produsert, spilt inn og mikset, i tillegg til at han spiller tangenter og diverse strengeinstrumenter – fra gitarer og steelgitarer til banjo, harpe, bratsj og cello. Med mere. Han begynner å få en bra cv nå, og overbeviser igjen. Han bidrar sterkt til å kle på Tove Bøygard akkurat den rette musikalske drakta: En miks av country, countryrock og blues.
Sjøl spiller Holm med temperament, men først og fremst med den følsomheten vi kjenner fra god countrymusikk. Den samme følsomheten og inderligheten kommer til uttrykk i Bøygards vokal, som også kan være intens når det kreves.

Tove Bøygard ser frem til å gjeste Siste Reis førstkommende lørdag.
– Jeg inspireres av å møte publikum og potent samspill med mitt fantastiske band, sier hun. Med seg på lørdag har hun Freddy Holm, Eivind Kløverud og Jørun Bøgeberg.

Hva kan haldenserne forvente seg av konserten din?
– En artist som gir alt på scenen med total tilstedeværelse og sterke tankevekkende tekster. Men også rock’n roll og pur spillglede. Samt utmerket musisering fra verdens beste band!

Les mer om konserten her. 

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer