Ungdomstilbud på Vannvogna

 Pressemelding fra Vannvogna konsert- og kunsthall

Vannvogna Kultursal tilbyr nye aktiviteter for ungdom i Halden!

Et av ungdomsoppleggene til Vannvogna UNG er TextLab. Det begynte vi med i november 2019. Da ble det flere møter mellom en gjeng ungdommer som var interessert i slampoesi og en av de mest kjente norske slampoetene;  Marius Abrahamsen. Våren 2020 skulle forfatteren Demian Vitanza fortsette opplegget og formidle til unge om hvordan man skaper en fortelling. Da satte koronaviruset alle planer på vent.

Men nå i november skal endelig planene gjennomføres og Demian skal ha sin workshop. Den går over tre dager i november og vil lære deg å skrive en tekst basert på en hendelse.

Skriveverkstedet starter mandag 15. november kl. 18:00 til 21:00.  Neste møte blir onsdag 17. kl. 19:30 til 2100 og så blir det siste gang lørdag 20.11. klokken 10:00 til 15:00. Denne siste dagen blir det sliping på teksten man har skrevet i løpet av uken og klokken 14:00 blir det anledning for den som har lyst til å lese denne fra scenen på Vannvogna, ledsaget av ingen ringere enn Espen Holtan på kontrabass.

Dette er en sjelden anledning for unge interesserte å lære å skrive en fortelling. Og det beste er at det er gratis og skjer på byens kulturhus VANNVOGNA KONSERT & KUNSTHALL. Velkommen til tre dager utenom det vanlige! Det er mulig å melde seg på ved å sende en mail til storgata16halden@gmail.com eller sende melding Messenger til Vannvogna Konsert & Kunsthall. Du kan også bare møte opp kl.18:00 på mandag 15. november!  Alle under 30 år regnes som unge i denne sammenheng.

TextLab er ikke det eneste opplegget for ungdommer og allerede 11. november kan unge haldensere oppleve det irske post rock bandet A Burial at Sea. De har høstet strålende kritikker for sitt første album. De skulle ut på Europaturné i fjor, men korona påvirket planene. Nå kommer de rett fra spillestedet BLÅ i Oslo og skal videre ut i Europa. Nå kjøres to konserter med dem samme kveld. Den første konserten er alkoholfri, med billige billetter og uten aldersgrense. Siden det er veldig vanskelig for foreldre å finne på noe å gjøre sammen med de moderne tenåringene som sitter klistret til skjermene sine, så er dette en sjelden mulighet.

Så, om foreldre vil gjøre noe kult sammen med sine barn, kan de ta dem på konsert med bandet neste torsdag, 11. november, kl. 19:00. Da har voksne og deres barn noe å snakke om sammen en stund. Et nytt, ungt og lovende band fra Halden L.I.A.R spiller som support før A Burial at Sea. Det er også siste sjanse til å få med seg Haldenkunstneren Jarle Johansens anti-vold installasjoner.

Samme kveld, kl. 21:00 spiller A Burial at Sea konsert for 18+, uten oppvarmingsband.

Studentrabatt gjelder på de fleste konserter på Vannvogna.

 

 

 

 

Kommentarer

kommentarer