Ungdomssamfundet er åpent igjen

Ungdomssamfundet har nå fått grønt lys for å åpne dørene igjen etter å ha vært stengt i hele januar.

Jeg stikker innom en åpningskveld for å ta en prat med folket på Ungdomssamfundet. Innafor døra sitter to av klubbens unge frivillige og passer på at alle som kommer inn skriver ned navn og nummer, og spriter hendene omhyggelig før de går inn i klubben. Ungdommene kommer løpende inn fra kulda, og piler raskt inn i den varme kafeen. Der finner jeg også Mikaela og de andre frivillige i klubben. De er ganske fornøyde, endelig åpen ungdomsklubb!

– Vi har vår andre åpningsdag i dag, forteller Mikaela. På mandag hadde vi 28 stykker her inne, det var fint. Vi har kommet fram til at vi skal sette en maksgrense på 40 ungdommer på huset per kveld.

På en vanlig åpningsdag kan Ungdomssamfundet ha hele hundre ungdommer innom klubben. For at det ikke skal bli så mange på samme sted har Mikaela også innskrenket åpningstidene noe nå i disse usikre tidene.

– Vi velger å holde åpent fra fem til åtte mandag og torsdag, og bare holde klubben åpen for de eldste. Sånn blir det en periode fremover nå.

Mikaela har fått mange henvendelser fra ungdom som savner tilholdsstedet sitt den siste tiden.

– De har ringt, snappet og sendt meldinger, forteller hun. Mange har savna dette veldig. Det er utrolig deilig å få åpne igjen, sånn sett.

Ungdommene i klubben er realistiske. De begynner å bli vant til at ting plutselig stenger ned.

– De er veldig glade for at det er åpent igjen. Mange av ungdommene sier at de bare venter på at det skal stenge ned igjen. Men flere sier allikevel at de er glade for at det er åpent nå, da har de uansett fått to dager i klubben sin i en ellers ganske kjedelig periode. Det er jo koselig å høre. Og jeg er jo glad for at de kommer tilbake! Ungdom er vanedyr, så når de har fått seg noen vaner er de kanskje litt vonde å vende. Men det viser jo at de trives godt her.

Ungdomssamfundet har altså åpent mandag og torsdag fra 17 til 20.

Her finner du Ungdomssamfundet på Facebook!

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer