Femårsjubileum for Mona og Bryggerhuset

I dag er det fem år siden Mona Cecilie Johansen tok over Bryggerhuset! Bryggerhuset feirer anledningen med facebook-konkurranse og take away.

Det skulle helst ha vært liv og røre i restauranten som det pleier når Mona og Bryggerhuset feirer femårsdagen i dag. Sånn ble det ikke, men dagen skal feires allikevel!

– Dette ble en rar bursdag! sier Mona på telefonen.

Før Covid kom og la en demper på alle jubileumsplaner var tanken å feire femårsdagen på skikkelig vis. Kanskje det kunne ha blitt en fest? Det ble med tanken.

– Vi må feire digitalt sånn som det er nå, forteller Mona, så vi har laget en konkurranse på Facebook. Utover uka kommer det noen flere konkurranser også, med fine premier.

Hipp hurra! Foto: Bryggerhuset.

Fem år har gått siden Mona tok over sydsidens store møteplass og spisested.

– Jeg har lært veldig mye på disse fem årene. Jeg føler jeg har vokst mye på dette også. Vi har stått på veldig for at dette skal gå rundt, og jeg føler at vi virkelig har fått det til nå.

Hvordan har disse fem årene vært?

– Gøy. Slitsomt. Skummelt. Alle følelsene i spekteret er representert! Det er ekstra stas når man merker at man begynner å få kontroll og skjønner hva man driver med. Det er en tøff bransje, og det er få som klarer det i lengden. Jeg er veldig stolt over hva vi har fått til.

Folksomt på Bryggerhuset før koronaen kom til Norge. Foto: Bryggerhuset.

Korona-året 2020 gikk hardt ut over Bryggerhusets oppsparte midler. I første runde måtte Mona permittere, men nå i bølge nummer to holder hun så langt det lar seg gjøre på de ansatte.

– Vår filosofi har hele veien vært at de ansatte er det viktigste, og har derfor heller brukt opp oppsparte midler enn å permittere. De ansatte har virkelig bevist at de bryr seg om jobben sin.

Ingen omsetning uten gjester. Og Bryggerhuset har mange.

– Vi setter så stor pris på hver eneste gjest. Vi har ekstremt mange faste gjester, de kommer hver dag og man kan nesten stille klokka etter dem. Flere står utenfor og venter før vi åpner. Gjestene våre er ekstremt lojale, og man blir jo ekstra takknemlig for det i slike tider. Vi er veldig privilegerte, og veldig takknemlige for alle som kommer hit.

Skjønner du hvor viktig Bryggerhuset er for byen?

– Wow! Så hyggelig spørsmål. Vi liker jo å si «Bryggerhuset – Haldensernes hjem utenfor hjemmet» og det føler jeg også haldenserne har omfavnet. Det er mange som har oss som møteplass, det er utrolig hyggelig. Tenk å få lov til å være det stedet folk kommer for å treffes!

Konsert på Bryggerhuset! Det er sjukt koselig.

I koronatiden har Bryggerhuset vært et av de få stedene man faktisk kan gå og treffe andre. Sånn er det ikke i dag, men forhåpentligvis blir det snart sånn igjen.

– Mange gjester har vist omsorg og bekymring for oss nå i denne tiden, de lurer på hvordan vi klarer oss gjennom dette. Det er utrolig hyggelig. Vi tror nok at vi kommer oss gjennom dette, og man får jo virkelig mer giv når man ser hvor ekstremt lojale gjester vi har.

Mona er takknemlig for alle de gode samarbeidspartnerne Bryggerhuset har.

– Her må jeg selvfølgelig trekke frem Trøkk På Sydsiden. Et unikt samarbeid der forskjellige bedrifter, som egentlig kunne ha vært bitre konkurrenter, snakker hverandre frem og opp. Her vil jeg også trekke frem Siffer, som vi brukte til å føre regnskap. En lokal bedrift som støtter sitt lokalsamfunn og har bidratt til at tøffe tider under Korona gikk litt lettere. Kynningsrud – en flott utleier å ha i ryggen. Halden Topphåndball – vi er altså en veldig stolt sponsor for et miljø de skaper. Nordahl Consulting har vi brukt til økonomi- og salgskurs. Noe som viste seg å være svært nyttig og inspirerende. Han følger oss fortsatt opp, av ren interesse og støtte. Jeg vil også nevne Mobile Sarpsborg som kom med bil på døra dagen vi skulle begynne med utkjøring av take away.

Det ble kanskje ikke den femårsmarkeringen Mona og de ansatte på Bryggerhuset hadde sett for seg.

– Det er merkelig å ha stengt for sittende gjester på 5-års dagen – vi har ellers åpent 365 dager i året!  Men vi holder hodet hevet og ser fremover mot bedre tider. Og gleder oss veldig til å få lov til å være møteplass igjen og høre den deilige summingen i restauranten.

Gratulerer med dagen, Mona og Bryggerhuset!

Her finner du Bryggerhuset på Facebook.

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer