Tranquille Emile i kultursalen

Emilie Nicolas gikk fra å være veldig forelsket til å ha skikkelig kjærlighetssorg mens hun skrev låtene til sin siste plate Tranquille Emile. Onsdag 23. oktober kommer hun til Brygga kultursal for å spille fra plata.

Emilie Nicolas entret den norske musikkscenen med et brak da hun slapp coverversjonen av DumDum Boys-låta Pstereo høsten 2013. Låta var opprinnelig et bestillingsverk fra Trondheimsfestivalen ved samme navn, men den vakre coverversjonen røyk raskt inn på P3s a-liste. Ett år senere fulgte Emilie opp med det kritikerroste debutalbumet Like I’m a Warrior.

Emilie Nicolas fremfører Pstereo på P3 gull i 2013.

I 2016 ble Emilie syk, og måtte avlyse en rekke konserter. Stjerneskuddet forsvant fra rampelyset i noen år. I 2018 var hun tilbake med et rykende ferskt album i hånda. Kritikerne gikk atter en gang i knestående, og det ble både Spellemanspris for Årets album og Årets artist i 2018 for Emilie. Med Tranquille Emile foretok Emilie også et lite sjangerhopp bort fra debutalbumet sitt.

Hvordan vil du selv beskrive Tranquille Emile?

-Jeg vil beskrive det som en varmere plate. Det første albumet mitt inneholdt mye høye lyder og synther, mens på «Tranquille Emile» har jeg beveget meg mer mot RnB.  Jeg gikk fra å være veldig forelsket til å ha skikkelig kjærlighetssorg da jeg skrev mesteparten av låtene, så det er en liten reise der. Men med et lite glimt i øyet da. Må jo ha det.

Hvordan har prosessen med å lage dette albumet vært? Følte du på forventningspresset, siden debutplata di fikk så gode kritikker?

-Jeg var ganske ute av gamet da jeg begynte å jobbe med det andre albumet, og mye av grunnen til at jeg hadde lyst til å lage et nytt album var at det ikke føltes som jeg skulle imponere noen. Jeg skulle bare ha det bra i studio og på scenen. Alt av press og mas la jeg fra meg før jeg begynte på nytt.

«Wild One» fra 2018-albumet Tranquile Emile: 

Hvordan føles det å være tilbake på scenen, og ute med ny plate som har fått så god mottagelse?

-Det er en befrielse å ha det godt på scenen. Det er det viktigste. Selvfølgelig er det fint å få ros og klapp, men det aller beste er å få gjøre det jeg liker best hver dag.

Onsdag 23. oktober kommer hun altså til Brygga kultursal for å synge for oss. Konserten starter klokken  Billetter finner du her.

Hør Emilie Nicolas album Tranquille Emile her:

Artworket på Tranquille Emile er tegna av fem år gamle Stoesen Chocron.

Foto: Lasse Fløde.

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer